Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Traian Băsescu: ''Ar fi nedrept dacă cineva ar acuza vreodată FMI de acest program”
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Traian Băsescu: ''Ar fi nedrept dacă cineva ar acuza vreodată FMI de acest program”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, dupa discutiile cu sindicatele, ca Romania este obligata sa reduca salariile si pensiile, in caz contrar Guvernul ar fi nevoit sa mai faca un credit, in 2011, care ar putea fi de 30 miliarde Euro.


Basescu a mai aratat ca numai in acest an Romania are de platit 10,007 miliarde de euro, datorii scadente, dobanzile platite in acest an fiind de peste 1,8 miliarde de euro, suma similara cu urmatoarea transa de la FMI.


"De aceea trebuie să adoptăm politica de reducere a îndatorărilor...Dacă nu reducem salariile şi pensiile, în 2011 ar fi trebuit să angajăm un nou credit. Am fi amanetat viitorul ţării, a miloane de români", a declarat Băsescu


Presedintele a mai vorbit despre riscul “grecizarii” Romaniei, despre realismul politicii din urmatoarele sase luni din partea sindicatelor şi partidelor.


Basescu a mai afirmat ca nu este pentru aplicarea aceluiasi procent de 25 % tuturor bugetarilor, ceeea ce simplifica modalitatea de calcul atunci cand vor fi operate reducerile salariale.


In acelasi timp, Traian Basescu a mai afirmat ca optiunea reducerii salariilor si pensiilor este o decizie a autoritatilor din Romania, care isi vor asuma responsabilitatea daca acest plan de redresare a bugetului va da gres. Afirmatia, facuta chiar la inceputul declaratiei de presa a presedintelui, vine pe fondul discutiilor care au avut loc in diferite medii in legatura cu paternitatea acestei decizii.


''Ar fi nedrept dacă cineva ar acuza vreodată FMI de acest program. Programul care a fost negociat şi care este încă în curs de negociere cu FMI este un program al Guvernului României. Dacă populaţia va fi nemulţumită, dacă programul va fi un eşec, nu Fondul va fi cel responsabil, ci instituţiile statului român'', a spus Băsescu. (Foto: mediafax.ro)


Petre Craciun


 Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.