Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Traian Basescu: SRI si SIE nu au mai participat la jocurile politice
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Traian Basescu: SRI si SIE nu au mai participat la jocurile politice

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca SRI este un serviciu care s-a trasnformat enorm, cu oameni si obiective noi, fata de cele din 1990. Declaratia a fost facuta la bilantul SRI, prilejuit si de implinirea a 20 de ani de la infiintarea acestei institutii la 26 martie 1990.


“Am observat ca foarte multi au o tenta de ironie sau de repros atunci cand vorbesc despre mijloacele pe care SRI le utilizeza in culegerea de informatii, dar sunt aceleasi pe care le actualizeaza toate serviciile din lume. Marea problema este in sluja cui si a ce sunt puse aceste informatii. Cei care mai fac confuzii, trebuie sa stie ca fosta securitate folosea aceste mijloace pentru a sustine un regim dictatorial, iar SRI le foloseste pentru aparatea legii si a Constitutiei”, a afirmat Basescu.


Presedintele Romaniei a apreciat ca serviciul si-a pastrat echidistanta in perioada de instabilitate care a premers alegerilor prezidentiale.


“SRI nu a participat la jocurile politice si nimeni nu mai poate folosi acest serviciu, si nici SIE, in interese de partid. Nu spun acest lucru si despre serviciile departamentale”, a mai adaugat Basescu, trimitand o sageata catre celebrul serviciu de informatii al MAI.


O alta problema la care Traian Basescu s-a referit este aceea a incompatibilitatii dintre misiunile ce revin SRI sau altor servicii dupa intrarea in NATO sau Uniunea Europeana si legislatia care nu mai corespunde noilor realitati.


“Serviciul s-a modernizat dar Parlamentul nu a fost in masura sa vina in intampinarea acestor schimbari. Avem o legislatie care a fost conceputa la inceputul anilor 90. Ea nu mai corespunde din punct de vedere al misiunilor alaturi de partenerii din NATO sau UE. Fac si eu in apel la Parlament care are de patru ani proiectele de legi pentru reglementarea acestor inadvertente”, a mai declarat Basesacu.


Obiectivele serviciului raman aceleasi de anul trecut: lupta impotriva crimei organizate, traficul de droguri, extremismul, criminalitatea informatica.


“Un obiectiv strategic major este lupta impotriva coruptiei. Multe dintre actiunile altor structuri sustinute de SRI  a fost acest domeniu”, a incheiat Basescu declaratia sa prilejuita de bilantul SRI.


"Suntem astăzi, cu adevărat, un serviciu de prestigiu internaţional, a cărui activitate a fost apreciată în mod deosebit de oficialii NATO şi UE. Am adoptat o Concepţie multianuală în acest domeniu şi ne-am orientat spre creşterea substanţei cooperării cu partenerii euro-atlantici şi a contribuţiei la procese şi iniţiative multinaţionale în intelligence", a declarat, cu acelasi prilej, George Maior, şeful SRI, preluat de Agerpres.


Petre CraciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.