Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Democratia unei morti anticipate sau moartea unei democratii anuntate? (fictiune horror sau…?) de Petrache Plopeanu
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
26.07.2012

Democratia unei morti anticipate sau moartea unei democratii anuntate? (fictiune horror sau…?) de Petrache Plopeanu

29 iulie 2012 ora 10,05: Temperatura este caniculară și se pare că prezența la vot nu este dintre cele mai bune, comparativ nu numai cu alegerile locale din acest an, aceeași oră, ci chiar cu cea mai slabă prezență la urne din 1989 până în prezent, din 2008 la alegerile legislative, care înregistrau un minim de 7 238 871 de alegători din totalul de 18 464 274 de cetăţeni înscrişi în listele electorale, adică abia 39,2%. 


La ora zece președintele interimar al României, Crin Antonescu a declarat de la Cotroceni că „Nu statul meu de om politic este amenințat; eu îmi voi ține cuvântul dat poporului român, că dacă Traian Băsescu este validat la referendum, voi abandona viața politică. Se pare că, la această oră românii nu sunt atât de interesați de viitorul lor încât să lase cel puțin zece minute comoditățile cu care oamenii s-au obișnuit și să vină să voteze. Se pare că percepțiile oamenilor politici responsabili ai României nu sunt confirmate de către cetățeni. Democrația care încerca să își găsească de puțin timp drum prin mătrăguna crescută de Traian Băsescu, democrația aceasta anunțată, se pare că este în pericol…”


Ora 14,30: Este tot mai cald, iar românii preferă să stea pe plajă, la ștranduri sau pur și simplu la umbră în parcuri, uitând parcă de alegeri. Conform datelor primite de la BEC au votat până la această oră doar 21% din alegătorii înscriși pe liste. Păstrând același ritm, este imposibil de estimat dacă până la ora 23,00, ora la care se vor închide urnele, se va realiza cvorumul de 50+1% din totalul electorilor, pentru că, nu este nici un dubiu că realizarea cvorumului înseamnă, cu o mare probabilitate că Traian Băsescu va fi demis..


Ora 23,00: Numărătoarea directă a celor care au participat la vot arată clar că nu s-a realizat cvorumul necesar validării referendumului. În același timp, exit poll-urilor realizate la ieșirea de la secțiile de votare arată că din totalul celor care au venit la vot, 94% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, deci mult peste ceea ce se estima de către analiștii politici, de către diferite posturi de televiziune, anti-prezidențiale. Putem afirma cu deplin temei, bazându-ne și pe extrapolările alegerilor trecute, în ciuda rezultatelor referendumului, că Traian Băsescu este micul învingător al acestui referendum, la fel ca în 2007, dar, spre deosebire de atunci, poziția lui se întărește prin această victorie, care suntem sigur că va fi primită și privită foarte bine de către cancelariile occidentale!


30 iulie ora 12,00: Numărătoarea voturilor s-a încheiat într-un timp record. Referendumul nu a fost validat datorită nerealizării cvorumului. Traian Băsescu considerându-se din nou președintele României, a declarat la ieșirea în fața mulțimii adunate în fața sediului de campanie, venită pentru a-l aclama, „I-am ciuruit din nou, dar de data asta împreună cu voi! Urmează, la fel împreună cu voi să-i ciuruim concret!”


Ora 12,30: Parlamentul întrunit în sesiune de urgență, dezbate în absența parlamentarilor PDL, situația creată. Se votează cu unanimitate absolută de voturi de către reprezentanții tuturor formațiunilor politice prezente, așadar a tuturor partidelor reprezentate în Parlament, fără PDL, Legea Împotrivirii, prin care indiferent de rezultatele referendumului, ținând cont însă de scorul mare realizat de tabăra anti/prezidențială, Parlamentul îl declară demis pe Traian Băsescu.


Ora 14,00: Se primește din partea Parlamentului European și simultan din partea Comisiei Europene, somația de a se retrage legea votată în Parlamentul României și de a se repune în funcția de președinte al României a lui Traian Băsescu, în caz contrar aplicându-se, în mod excepțional, sancțiunea nicicând aplicată până în prezent, a excluderii României din Uniunea Europeană.


Ora 15,00: Parlamentul României dezbate nota ultimativă a Uniunii. Parlamentarii liberali hotărăsc să reziste presiunilor europene, dar , cei social-democrați împreună cu ceilalți reprezentanți la care se adaugă democrați-liberalii, între timp sosiți în sala Parlamentului, votează anularea Legii Împotrivirii, declarând-o o eroare juridică. În bloc parlamentarii liberali demisionează din Parlament, în același timp cu președintele interimar, Crin Antonescu.


Ora 18,00: Traian Băsescu sosește la Cotroceni reluându-și atribuțiile de președinte al României.


Ora 23,15: Traian Băsescu dă decretul prezidențial prin care, în mod excepțional demite guvernul Ponta, cere organelor abilitate, ca în cel mai scurt timp să fie arestați toți trădătorii care au pus la cale lovitura de stat.


31 iulie ora 7,00: Agențiile de presă internaționale transmit comunicatele de aprobare ale cancelariilor europene față de arestarea liderilor P.N.L. și ai P.S.D. , acuzați de trădare și de lovitură de stat de tip fascist. Traian Băsescu cere judecarea în regim de urgență a trădătorilor. În piața Palatului o mare de oameni, participă la un miting de susținere a președintelui reconfirmat, Traian Băsescu. Acesta cere în fața mulțimii judecarea trădătorilor în cel mai scurt timp. Importanți lideri europeni, regretă decizia președintelui României, dar consideră că organele Uniunii nu pot interveni în problemele interne ale României.


Ora 10,00: În regim de extremă urgență, liderii partidelor politice care alcătuiseră în mod criminal U.S.L. sunt găsiți vinovați și conform unei noi legi aprobate de Parlamentul epurat de membrii usl-iști, prin care se introduce pedeapsa cu moartea pentru înaltă trădare, sunt executați în curtea interioară a închisorii Jilava.


Ora 12,00: Traian Băsescu introduce Legea Marțială și suspendă libertățile și drepturile cetățenești!


Democrația unei morți anticipate sau moartea unei democrații anunțate?


(Ficțiune horror sau…?)


Plopeanu Petrache

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.