Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Fenomen recesiv: Traian Basescu si PDL-ul
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
21.07.2012

Fenomen recesiv: Traian Basescu si PDL-ul

Mă bucur de un anumit aspect: fenomenele recesive au această caracteristică pe care nimeni, chiar dacă ar dori, nu o poate eluda, ele vin la fel de întâmplător cum se și duc! De-a lungul - și de-a latul istoriei – aceste fenomene au apărut din anumite cauze, care de cele mai multe ori scapă unei raționalități normale, așa cum este aceea a celora care se situează pe linia unei înțelegeri medii a cursului evenimentelor, adică a majorității noastre. Acest tip de fenomene, apar întâmplător, pentru că ele sunt permise de slăbiciunile pe care le manifestă rațiunea umană în fața sentimentului.


Traian Băsescu a venit la putere ca exponent al unui curent sentimentalist, al unui curent care a speculat tendința românilor de a fi, în anumite momente, asemenea nord-coreenilor, care la orice vorbă/propoziție pusă pe seama Marelui Lider, izbucnesc în lacrimi. Românii nu au izbucnit în lacrimi, ci chiar Traian Băsescu în multiple ocazii și se pare că există și arma asta în arsenalul lui și sunt convins că dacă ar găsi cu cale că îl poate salva o rafală de hohote de plâns, ca o ploaie năvalnică de vară, fostul președinte și cred nicicând de acum încolo vreodată președinte, ci doar inculpat cu ani grei de pușcărie, ar izbucni în lacrimi la ora de maximă audiență la toate televiziunile care, încă îi mai cântă în strună, ca un ultim reflex comunistoid!


Fenomenele de acest tip, au o scurtă existență, chiar dacă la scara existenței noastre banale, opt ani ar reprezenta ceva, pentru că timpul nu se mai întoarce.  Fenomenul Traian Băsescu și PDL sunt sigur, reprezintă fenomene care nu se vor mai regăsi în istoria României, cel puțin prea curând. Suspendarea lui Traian Băsescu care, din nou sunt sigur că se va realiza, dacă nu din alte motive clamate permanent de mass-media, cel puțin din avântul efemer naționalist pe care Europa ni l-a creat – care ar fi problema ieșirii din Uniunea Europeană și a apropierii de Rusia? - , va confirma ideea de recesivitate și va avertiza asupra pierderii timpului, care ar putea fi folosit pragmatic, de către o populație înduioșată până la lacrimi de un actor de melodramă ieftină. Căci Traian Băsescu este un asemenea actor ieftin, care acționează la voia întâmplării, chiar dacă unora le pare teribil de inteligent și de organizat, pentru menținerea la putere.


Uitați-vă bine la acest personaj, pentru că nu o să vă mai întâlniți în această epocă din istoria românilor. El este sortit dispariției, pentru că ilustrează un fenomen care apare doar din când în când, favorizat de patetismul unei societăți nostalgice după un tătuc pe care l-a cunoscut și pe care îl dorește cu ardoare. Dorința de Băsescu este dorința de Ceaușescu, dorința de a-l menține la putere este dorința de a-l dezgropa pe Ceaușescu și este cu atât mai ridicolă scandarea unor „protestatari” pro-Băsescu, care identifică regimul comunist cu schimbările produse în ultimele săptămâni și nu, cum este de fapt normal, cu regimul Băsescu. Se acuză personalități precum Crin Antonescu și Victor Ponta că ar fi lumina roșie a unui regim de factură comunistă, ceea ce demonstrează haosul absolut din mintea analiștilor, purtătorilor de torță ale PDL-ului, periatorilor lui Traian Băsescu.


Uitați-vă bine și notați-i undeva într-un catastif al urmașilor notorii ai comunismului, care reprezintă latura extremismului – nimic întâmplător că Băsescu și-a exprimat anumite opinii favorabile față de o dictatură de tip nazist -, pe cei care îl apără în aceste zile pe acest trist actor care pozează într-un învingător. Recuzita este veche, a fost folosită și în alte împrejurări și în alte țări care acum se erijează în critici acerbi ai schimbărilor din România, dar românii își vor aminti de acum înainte de scutierii acestui cavaler anacronic, nu vreau să-l compar cu don Quijote, ci poate doar cu balaurii/mori de vânt cu care luptă cavalerul. Traian Băsescu este un balaur cu care luptă românii și care va fi scos în afara istoriei împreună cu cealaltă componentă a acestui fenomen recesiv, PDL-ul.


Este acest an 2012 un an important, poate cel mai important an după 1989, pentru că abia acum societatea românească va deveni stabilă, de abia acum încolo societatea românească își va găsi albia adevărată a curgerii ei prin istoria contemporană a Europei. O curgere fără obstacole, fără vorbe strigate de pe malul stâng spre cel drept, o curgere sinonimă adevăratului caracter al acestui popor nicicând lăsat să creeze în pace!


Petrache Plopeanu

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: eCIop6TB

Hi . I unlocked boeoaoldtr at first and it entered the xrecovery mode when i pressed back and pressed the turn on button . But when i changed the existing kernel to new one and tried to reboot again , the phone started up showing the new logo of kernel then it proceeded on to showing the sony ericsson graphic logo then it stays like that forever.Even when i press back button during the boot it does not enter flash mode so that i can fresh flash again. could you let me know how to solve this. The kernel i tried was a JB mini project kernel. http://pqvpkuxc.com [url=http://cnbxpcjot.com]cnbxpcjot[/url] [link=http://uabmqlhtnck.com]uabmqlhtnck[/link]

Publicat de: WoErZNLFd

how come someone bevieles in love so dearly, becomes someone having so little love at the end? or at least, so desperate for love as if he has not got enough until the end? If you were to choose, do you want to be someone that bevieles in, wants, willing to share or however you want to call it...???


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.