Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Laureații concursului de creație literară pentru elevi ”Tinere condeie” la ”Lecturile Regatul Cuvintelor”
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
22.06.2018

Laureații concursului de creație literară pentru elevi ”Tinere condeie” la ”Lecturile Regatul Cuvintelor”


Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi – ”Tinere Condeie”, organizat de Ministerul Educației Naționale din anul 1967.


Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul Săgetătorul, cei care au fost alături de regretatul scriitor și profesor Tudor Opriș, cel care a inițiat și condus concursul timp de 47 de ediții.


Sunt invitați laureați și profesori, membri ai juriului, iubitori de literatură tânără.


Vor citi laureații: Ioana Tătărușanu (Iași), Ana Banu, (București), Alexandra Băeții, (București), Alexandra Tasenca (București), Ioana Todorescu (Buzău), Cătălin Șuteu (Mureș), Silvia Dorobăț (Tulcea), Ioana Scutaru (Galați), Horia Munteanu (Iași), Anda Maria Benția (Pitești), Georgiana Neagoe (București).


Vor participa: Cătălina Chendea, specialist Ministerul Educației Naționale, Andreea Marin, membru al juriului Tinere condeie, Nicolae Rotaru, membru al juriului Tinere condeie.


Va citi din creația sa și scriitorul Petre Crăciun, președintele Juriului național ”Tinere condeie”, laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor la secțiunea literatură pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor, autor a 20 de cărți pentru copii, directorul revistei ”Regatul Cuvintelor”.


Cu acest prilej, va fi prezentată și ”Antologia Tinere condeie”, ediția 2018, cuprinzând creațiile participanților la Tabăra ”Tinere condeie” din anul 2017.


Este prima lectură publică a laureaților concursului ”Tinere condeie”.


*


Lecturile ”Regatul Cuvintelor”, este un proiect pentru dezvoltarea abilităților de lectură în rândul  copiilor de 7-14 ani derulat pe durata unui an de Biblioteca Națională a României, împreună cu scriitorul Petre Crăciun.


Întâlnirea de miercuri este ultima din acest sezon a Lecturilor Regatul Cuvintelor. Următoarea întâlnire va fi la sfârșitul lunii septembrie.


Pentru înscrierea pe agenda întâlnirii vă rog să trimiteți un mail de intenție, cu datele dvs de contact la adresa concursultinerecondeie@gmail.com sau să sunați la 0747779034.


Întrarea este liberă.


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.