Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Vasile Blaga: „Prioritatea zero trebuie să fie asigurarea ordinii publice în stradă!”
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Actualitate
26.01.2010

Vasile Blaga: „Prioritatea zero trebuie să fie asigurarea ordinii publice în stradă!”

Este mesajul pe care Vasile Blaga, ministrul administraţiei şi internelor, l-a transmis atât Poliţiei Naţionale, la analiza bilanțului său pe anul 2009, care a avut loc astăzi, cât şi la evaluarea activităţii Jandarmeriei Române de săptămâna precedentă.


Vasile Blaga a cerut „mai mulţi oameni în stradă şi cât mai puţini în birouri”, a anunțat că va acorda o atenţie sporită managementului poliţienesc, atrăgând atenţia asupra modului în care se realizează politica de personal. În acest context, Blaga a reamintit faptul că a anulat toate ordinele de ministru din anii precedenţi, care centralizau numirea inspectorilor şefi la nivelul ministerului.


Totodată, ministrul Blaga i-a felicitat pe poliţişti pentru modul în care au acţionat pentru descurajarea fraudelor electorale şi intervenţia fermă acolo unde a fost nevoie, pe timpul procesului electoral.


Oficialul MAI a precizat că pregătirea personalului este esenţială, cu atât mai mult că cât în primăvara anului  următor România va adera la Spaţiul Schengen. Referitor la acest obiectiv, acesta a apreciat progresul înregistrat de Poliţia de Frontieră şi a precizat că activităţile ce trebuie întreprinse în acest sens să se finalizeze la 31 ianuarie 2011, cu o lună jumătate înaintea datei preconizate.


Blaga a arătat că în cursul anului trecut, pe fondul crizei economice,  criminalitatea stradală a crescut cu 11%, constatându-se o creştere alarmantă a infracţiunilor de tâlhărie prin ameninţarea cu arma, ţinta predilectă fiind băncile, casele de amanet, poştaşii, precum şi o dublare a infracţiunilor cu autori mascaţi. Cu acest prilej, a atras atenţia asupra necesităţii coordonării actului poliţinesc la nivel naţional şi necesitatea focalizării eforturilor tuturor forţelor de ordine publică pentru creşterea siguranţei cetăţeanului.


Petre Crăciun


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.