Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - A fost lansat proiectul Abordare strategica in domeniul anticoruptiei la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Campanii sociale
06.12.2012

A fost lansat proiectul Abordare strategica in domeniul anticoruptiei la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și Asociația pentru Implementarea Democrației au organizat în data de 27 noiembrie 2012 conferința de lansare a proiectului  „Abordare strategică în domeniul anticorupției la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului”.


La eveniment au participat: Marcel Ioan Boloș - Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Excelența Sa doamna Ulla Väistö – Ambasadorul Finlandei în România, Johannes Peter Dietrich – Consulul Germaniei la București,  Florin Gabriel Pușcău - Director General al Directiei Generale Achiziții Publice și Administrativ și Manager al proiectului mai sus menționat, Ioana Ardelean – Director de cabinet al Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului,  Carmen Elena Dobrotă – Director Adjunct în cadrul Direcției pentru Dezvoltarea Capacității Administrative (M.A.I), Alexandru Cumpănașu – Director al Asociației pentru Implementarea Democrației.


Proiectul a fost inițiat ca urmare a observațiilor formulate de către Comisia Europeană prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare și DG Regio în parteneriat cu mai multe state ale Uniunii Europene.


Obiectivul general al proiectului este reprezentat de dezvoltarea și consolidarea capacității operaționale a MDRT de promovare a integrității în serviciul public și de prevenire și combatere a corupției pentru creșterea responsabilizării factorilor decizionali și executivi, pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, transparentizarea procesului decizional și reformarea cadrului instituțional în acord cu așteptările publice și se va realiza prin:


        Utilizarea expertizei internaționale


În vederea elaborării strategiei anticorupție a MDRT, proiectul va beneficia de expertiza a 3 experți străini din statele cu un grad foarte scăzut de corupție - Olanda, Finlanda, Germania. Experții vor realiza ghiduri, rapoarte, propuneri și recomandări pe baza experienței acestora din statele de proveniență și a evaluărilor realizate de aceștia la nivelul MDRT pe parcursul unei perioade de 2 luni de analiză și observație desfășurată la sediul beneficiarului.


        Consultarea administrației publice și a structurile din cadrul/ subordinea/ coordonarea/ autoritatea MDRT


Se va consulta administrația publică locală, structurile din cadrul/ subordinea/ coordonarea/ autoritatea MDRT cu privire la vulnerabilitățile la corupție, nivelul de percepție a fenomenului, așteptările factorilor interesați prin elaborarea unei metodologii privind metodele cantitative și calitative de culegere a datelor pentru realizarea unei diagnoze instituționale a fenomenului corupției în domeniile de responsabilitate ale MDRT prin consultarea factorilor interesați (structuri din subordinea MDRT, administrații publice centrale și locale) și organizarea și desfășurarea unui număr de 10 de întâlniri.


        Vizite de documentare


Membri ai grupului de lucru constituit la nivelul MDRT pentru elaborarea strategiei anticorupție vor efectua două vizite de documentare în două state cu nivel scăzut al corupției (ex. Suedia, Danemarca, etc.). De asemenea, o vizită de documentare va fi efectuată în Polonia, la o autoritate de management care gestionează proiecte finanțate din FEDR, din domeniu similar cu cel al MDRT. S-a optat pentru Polonia întrucât este un stat cu succes notabil în domeniul absorbției fondurilor europene. Vizitele vor fi organizate în urma unei relaționări corespunzătoare cu ambasadele statelor respective în România.


        Grup de lucru pentru elaborarea proiectului de strategie anticorupție a MDRT


La nivelul MDRT va fi constituit un grup de lucru format din 17 membri, din care 8 reprezentanți ai administrației publice locale (câte unul din fiecare regiune de dezvoltare), 3 reprezentanți ai structurilor din subordinea/coordonarea MDRT, 4 reprezentanți ai MDRT și 2 reprezentanți ai partenerului. Grupul de lucru se va reuni în cadrul unui atelier de lucru pentru definitivarea Strategiei, cu luarea în considerare a observațiilor formulate cu ocazia desfășurării a nouă întâlniri prevăzute cu reprezentanți ai direcțiilor și altor structuri din cadrul MDRT; ai structurilor din subordonarea/ coordonarea/ autoritatea MDRT. Grupul de lucru va elabora și un proiect de Plan de acțiune pentru implementarea Strategiei, care va cuprinde măsuri concrete, termene și responsabili.


        Instruire


Se vor realiza module de instruire cu următoarele tematici:


1.       integritate și transparență în achiziții publice (2 zile)


2.       integritate și transparență în managementul resurselor umane (2 zile)


3.       integritate și transparență în planificare și execuție bugetară (2 zile)


4.       integritate și responsabilitate în funcția publică (2 zile)


5.       transparență decizională și acces liber la informații de interes public (2 zile)


6.       comunicare și relații publice (îmbunătățirea calităţii şi frecvenţei raportării performanţelor către beneficiari) (2 zile)


7.       comunicare intra și inter-instituțională (tehnici de colectare și analiza informațiilor, tehnici de raportare și monitorizare) (2 zile).


Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional „Dezvoltarea Capacității Administrative”.


Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la telefon 021 311 5196 sau email office@aid-romania.org, persoană de contact Floriana Velicu. (Foto: Marcel Bolos)


Optimal Media


 

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: KguVL

Medicament information leaflet. What side effects? can i purchase lyrica no prescription in USA Actual news about medication. Get here.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.