Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Proiect inițiat de scriitorul Petre Crăciun pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi: adopția cu plată către persoanele din mediul rural
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Campanii sociale
07.09.2013

Proiect inițiat de scriitorul Petre Crăciun pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi: adopția cu plată către persoanele din mediul rural

M-am gândit mult, în ultimele zile, la o soluție pentru rezolvarea definitivă a problemei câinilor maidanezi în marile orașe. Am ascultat toate opiniile, lansate sub imperiul emoției stârnite de moartea tragică a micuțului Ionuț. Din nefericire, nu cu legi adoptate la nervi și la supărare putem rezolva o problemă atât de spinoasă.
Eutanasia în masă a câinilor nu este o soluție demnă de un popor civilizat și va duce la reacții negative pe tot mapamondul. Una este să eutanasiezi un câine scăpat dintr-o curte, cum fac americanii, alta să omori 65.000 de câini. Pe de o parte, nu cred că avem capacitatea organziatorică de a duce la îndeplinire un astfel de plan lugubru, iar pe de altă parte, aceasta ne poate aduce acuzația ”România, Auschwitz-ul câinilor maidanezi”.
Iată de ce propun Guvernului Victor Ponta o soluție civilizată, care poate duce la rezolvarea într-un termen de câteva luni a problemei.
La ora actuală, potrivit informațiilor furnziate de mass-media, prețul eutanasiei unui câine poate merge până la 300 de euro. Adică foarte mult. Vă dați seama ce cheltuială avea pentru a duce la îndeplinire un plan criminal în masă...
Propunerea mea este ca maidanezii să fie adunați de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), sterilizați și microcipați, apoi incredințați spre adopție în special persoanelor din mediul rural (județele din jurul Bucureștiului), sau chiar din București, pe baza unui contract ferm, dar cu plata către persoana care adoptă câinele a sumei de 250-300 de euro pe care oricum am cheltui-o pentru a omorî câinii. Contractul va avea clauze ferme, interzicându-i persoanei respective să abandoneze câinele, fiind stabilite sancțiuni contravenționale și chiar răspundere penală în situația în care câinele părăsit este implicat intr-o situație tragică.
Locuiesc de câțiva ani într-o localitate de lângă București și am întrebat foarte multe persoane dacă ar primi o astfel de soluție. Reacția este deosebit de pozitivă, mai ales în rândurile oamenilor cu venituri modeste.
ASPA va selecționa câinii bolnani și agresivi, pe care îi va eutanasia, ceea ce trebuie să facă și până acum. De data aceasta, i se fixa un termen foarte scurt pentru a duce la îndeplinire această primă etapă.
Imediat după aceasta, paralel cu desfășurarea unei campanii de informare bine articulate privind condițiile adopției, va începe acțiunea propriu-zisă, care va avea două modalități de realizare: adopția direct de la adăposturile de câini (mai ales pentru persoanele din București) și adopția în diferite puncte de pe raza comunelor și satelor avute în vedere. Contractele vor fi semnate pe loc, iar banii vor fi plătiți fie pe loc, fie într-un timp foarte scurt după adopție.
Câinii adoptați pe raza unei comune vor intra intr-o bază de date, centralizată de ASPA, și monitorizată de primăriile comunale. Șefii de post din fiecare comună vor urmari și ei modul în care noii proprietari își vor indeplini obligațiile contractuale, ei fiind cei care vor aplica sancțiunile pentru nerespectarea acestora.
În momentul în care un câine decedează, proprietarul este obligat să anunțe primăria, iar aceasta anunță mai departe ASPA, pentru a fi scos din evidență.
Vă întrebați dacă ne permitem să punem în aplicare un astfel de plan. El poate costa între 16.250.000 euro (la costul de 250 euro/eutanasie) și 19.500.000 euro (la 300 euro/eutanasie), la un număr de 65.000 de câini madanezi.
Tot din presă aflu că numai în acest an, ASPA are un buget de peste 18,6 milioane lei. Ce face ASPA cu banii, am văzut deja. Dacă vom adopta o astfel de soluție nu va mai fi nevoie de construcția unor adăposturi noi pentru câini, deci vom face economii. Desigur, vor fi stabilite mecansime transparente pentru modul în care se vor desfășura tot procesul de sterilizare și adopție cu plată.
Avem acești bani? Poate nu îi avem în acest moment, dar ei pot fi atribuiți ASPA la o viitoare rectificare bugetară. Cert este că dacă dorim să scăpăm de maidanezii de pe străzi, trebuie să adoptăm o soluție care nu este mai scumpă decât eutanasia, dar care este civilizată, demnă de o țară europeană.
Proiectul prezentat îmi aparține și îi rog pe cei care îl vor prezenta în mass-media să specifice și paternitatea acestuia, cu utilizarea titulaturii: ”Proiect propus de scriitorul Petre Crăciun pentru adopția cu plată a câinilor maidanezi”.
Pentru orice alte informații în legătură cu proiectul inițiat de noi, sunați la 0747.779.034Petre Crăciun
Directorul Portalelor Optimal Media și Literatură Copii
www.optimalmedia.ro
www.literaturacopii.ro
captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: TyhOI

Medication information leaflet. Generic Name. where can i get lyrica without rx in USA Best trends of drugs. Read information here.

Publicat de: Delomenede Rozalina

Nu cred ca e o ideie buna.Cei de la tara ii tin in lant,le dau sa manince cind isi amintesc,taranul roman nu are suflet,nici compasiune pentru animale.Unii o sa se inghesuie sa ia si 2 ciini ca sa ia bani apoi ori ii omoara,ori le da drumul pe cimp.Sa nu uitam ca taranii de la sate au impinzit cu ciini,ei refuza sa sterilizeze animalele lor.Trebuie bine gindit,animalele nu trebuie sa sufere,trebuies sa fie date la oameni cu suflet,responsabili.

Publicat de: Florin Halastauan

CAINII NU AU CE cauta PE STRAZI Decat INsOTITi DE Stapan. MAIDANEZII NU AU CE cauta PE STRAZI. Nu sunt habotnic si ma stradui sa raman OM in ORICE imprejurare. Insist Doar sa spun ca oamenii sunt principalii vinovati pentru ce se intampla vezi cainii. De 25 de ani se putea rezolva aceasta problema, civilizat, DACA Nu se fura banul public. TREBUIE eutanasiati, in PRIMUL rand vinovatii, hotii. DACA NE limitam la masacrarea Cainilor vom fata si ANUL urmator, si Peste 10 ani, si Peste 25 de ani Acelasi Lucru. Cei ce Lasa Catelusi pe strada sunt la Fel de vinovati, chiar DACA EI Nu constintizeaza acest lucru. LOCUL Cainelui ESTE LANGA Stapan, NU PE STRAZI. A inceput Nebunia masacrarii si otravirii Cainilor din România. Noi reactionam emotional in loc sa actionam rațional, coerent si sa FACEM CEVA DURABIL. NU VREAU SA MAI FIE MUSCAT nimeni, INDIFERENT CA ESTE COPIL SAU BATRAN DAR NU AJUNGE SA ADUNAM SI SA OMORAM Cainii. TREBUIE SA II SI STERILIZAM, SA II EDUCAM PE OAMENI, SA INTELEAGA CA TREBUIE SA FIE RESPONSABILI FATA DE SEMENII LOR SI FATA DE CAINII LOR TOATA VIATA. Asa inteleg eu ca TREBUIE sa fiu OM. Avem nevoie de Politia animalelor ca de aer. Avem nevoie de educatie si de sanctiuni ASPRE pentru Cei ce sunt iresponsabili. CAINI NU AU CE cauta PE STRAZI Decat INOsTITi DE Stapan. MAIDANEZII NU AU CE cauta PE STRAZI.

Publicat de: Florin Halastauan

Sa se aplice o scutire / reducere de impozit pentru cei ce au conditii corespunzatoare si vor sa creasca sanatos si Responsabil un Caine sterilizat si sunt curios DACA vom mai Avea caini pe strada. Oamenii ar fi mai in siguranta in curtile lor. Costurile s-ar putea sa FIE mult mai Mici Decat sa construim si sa administram padocuri si tarcuri uriase Ca Sa Nu mai pun la socoteala faptul ca Nu vor mai fi Copii si batrani muscati. Eutanasierea ar fi Doar o masura exceptionala, în cazul Cainilor bolnavi si agresivi. Dar pana atunci eu tot CER EUTANASIEREA Celor CE SI-AU BATUT JOC DE BANUL PUBLIC SI PROPUN SA II TRIMIEM PE MARE PE CORABII DE CARTON. Fac si eu un Sondaj de opinie? Cine Este Pretul Cine Este contra EUTANASIERII Hotilor SI POLITRUCILOR? Faceti un calcul si vedeti daca nu ar costa mai putin inlesnirile fiscale decat construirea si admnistrarea unor padocuri si tarcuri uriase...In plus poate oamenii s-ar simti mai in siguranta in propria lor curte...cu conditia ca cainii sa fie sterilizati pentru a nu se inmulti necontrolat. Mai avem nevoie de POLITIA ANIMALELOR, functionala, nu pe hartie, pentru a evita repetarea unor tragedii si pentru a a nu masacra anual cainii ce se inmultesc necontrolat.

Publicat de: Florin Halastauan

Trebuie sa facem tot ce este omeneste posibil sa ne civilizam semenii si sa avem un cadru legal aplicat uman, clar, ferm, aspru cu cei iresponsabili. Avem nevoie de politia animalelorca de aer...si de ce nu de un manual scola (ora de dirigintie, cei 7 ani de acasa..cum vreti sa ii spuneti). E. C. O. Educatie pentru comunitate si OM.

Publicat de: Florin Halastauan

Avem nevoie de POLITIA ANIMALELOR, functionala, nu doar pe hartie !!!!!! Daca nu se impiedica prin sterilizari masive a cainilor din curtile oamenilor, de pe santiere, din curtile spitalelor, orice masacrare a cainilor, pe langa ca este inacceptabila si inumana este complet inutila. Anul urmator vom se va repeta povestea, pentru ca vom fi in aceeasi situatie iar dramele se vor repeta, cu copii si batrani muscati, cu caini chiuiti si omorati in chinuri groaznice. Asta inseamna sa fim OAMENI?

Publicat de: Florin Halastauan

Avem 1700 de copii muscati doar in acest an, la care se mai adauga multi batrani si adulti. Avem nevoie de POLITIA ANIMALELOR URGENT! CRED CA AR trebui eutanasiati si CEI CE VOR SA FIE Nu Oameni Contribuie la inmultirea necontrolata a Cainilor. Avem nevoie de Solutii: sterilizarea Cainilor din curtile si Casele oamenilor, evidentierea Celor adoptati, eutansierea Celor agresivi si bolnavi grav, educarea si sanctionarea populatiei, de la Copii la batrani. Nu stie nimeni cate animale au fost chinuite si omorate in chinuri groaznice. Trebuie sa ne educam semenii si sa ii sanctionam pe cei ce nu stiu sau nu vor sa fie Oameni, nu bestii.

Publicat de:

Sa se aplice o scutire / reducere de impozit pentru cei ce au conditii corespunzatoare si vor sa creasca sanatos si Responsabil un Caine sterilizat si sunt curios DACA vom mai Avea caini pe strada. Oamenii ar fi mai in siguranta in curtile lor. Costurile s-ar putea sa FIE mult mai Mici Decat sa construim si sa administram padocuri si tarcuri uriase Ca Sa Nu mai pun la socoteala faptul ca Nu vor mai fi Copii si batrani muscati. Eutanasierea ar fi Doar o masura exceptionala, în cazul Cainilor bolnavi si agresivi. Dar pana atunci eu tot CER EUTANASIEREA Celor CE SI-AU BATUT JOC DE BANUL PUBLIC SI PROPUN SA II TRIMIEM PE MARE PE CORABII DE CARTON. Fac si eu un Sondaj de opinie? Cine Este Pretul Cine Este contra EUTANASIERII Hotilor SI POLITRUCILOR? Faceti un calcul si vedeti daca nu ar costa mai putin inlesnirile fiscale decat construirea si admnistrarea unor padocuri si tarcuri uriase...In plus poate oamenii s-ar simti mai in siguranta in propria lor curte...cu conditia ca cainii sa fie sterilizati pentru a nu se inmulti necontrolat. Mai avem nevoie de POLITIA ANIMALELOR, functionala, nu pe hartie, pentru a evita repetarea unor tragedii si pentru a a nu masacra anual cainii ce se inmultesc necontrolat.

Publicat de: Dan

Am recitit textul dvs si consimt ca nu am realizat ca adoptia rurala nu este conditionata de plata a 250-300 euro catre autoritatea locala exportatoare! Scuze! Dar cum se ajunge lnsa sa coste o eutanasiere a unui maidanez cca 250-300 euro? Avand in vedere mentalitatea ruralului, omul ia cei 250-300 euro si cainele, dar, in cel mult 15-20 zile, in 75-80 % din cazuri, cainele nefiind tratat ca fiinnd al casei, va pleca din gospodaria (?) omului care l-a adoptat de dragul banilor! Cand taranul isi vinde votul pt o sacosa cu una sticla de ulei, doua kg de faina si un kg de zahar, cum credeti ca nu ar fi gata sa primeasca in adoptie cainele, pt suma respectiva? Acest "prieten" al omului va simti ca nu-i dorit acolo si va pleca de bunavoie sau va fi indepartat chiar si pana la cheltuirea banilor, indiferent cate obligatii si-ar fi asumat in scris adoptatorul!


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.