Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Daniel Funeriu consideră că problema rromilor în Europa nu poate fi soluţionată în afara educaţiei
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Cultură, educaţie
29.04.2010

Daniel Funeriu consideră că problema rromilor în Europa nu poate fi soluţionată în afara educaţiei

„Problema transcede clivajele politice, etniile şi problemele naţionale. Este foarte important că această problemă a fost conştientizată la nivel european. Cred că nimeni nu mai poate avea dubiu asupra dreptului la liberă circulaţie a tuturor cetăţenilor europeni, cum nimeni nu poate avea dubiu asupra faptului că soluţia la problema globală, pe care o numim problema rromilor în Europa, nu se poate găsi în afara educaţiei”, a declarat astazi ministrul Daniel Funeriu, cu prilejul participarii la seminarul „Migraţii şi transferuri în UE. Migraţia Romilor din România către alte ţări ale Uniunii Europene. Transfer de modele de intervenţie pentru romi/ţigani în ţările UE”.


Funeriu a mai afirmat ca schimbările propuse de noua Lege a Educaţiei Naţionale vor duce la creşterea atractivităţii şcolii în rândul elevilor de etnie rromă şi reducerea fenomenului abandonului şcolar.


„De când am preluat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului una dintre preocupările mele principale a avut în centrul ei aceasta problemă. Ani de-a rândul, în România, resursa umană a fost adusă acolo unde exista cunoaştere, din zona rurală în cea urbană. Noi am considerat că ar fi momentul să aducem cunoaşterea acolo unde se află resursa umană, să aducem cunoaşterea şi în satele şi comunele României”, a mai afirmat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.


Ministrul Daniel Petru Funeriu a opinat ca sprijinul comunităţii locale este esenţial pentru a putea asigura succesului oricărei măsuri.


„Gândirea pe acest domeniu trebuie să fie globală, la nivel european şi naţional, dar acţiunea trebuie să fie locală. Este evident că fără implicarea comunităţilor locale, a liderilor locali ai comunităţii rrome oricât de bine ar fi concepute pe hârtie programele şi măsurile la nivel naţional, nu vom reuşi să aducem şcoala în viaţa fiecărui elev de etnie rromă”, a mai adaugat ministrul Educaţiei.


Seminarul „Migraţii şi transferuri în UE. Migraţia Romilor din România către alte ţări ale Uniunii Europene. Transfer de modele de intervenţie pentru romi/ţigani în ţările UE” a fost organizat de Ambasadei Spaniei la Bucureşti şi se desfăşoară între 29-30 aprilie la Palatul Parlamentului.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.