Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - ELI-NP, cel mai important proiect de cercetare existent în prezent la nivel mondial
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Cultură, educaţie
04.04.2013

ELI-NP, cel mai important proiect de cercetare existent în prezent la nivel mondial


Joi, 4 aprilie 2013, în cadrul festivalului POLIFEST a avut loc Sesiunea de prezentare a proiectului ELI-NP, cel mai important proiect de cercetare existent în prezent la nivel mondial.


şte cercetători de top din Europa, are ca scop dezvoltarea celui mai puternic laser din lume şi crearea celei mai mari platforme de cercetare de până acum. Ideea realizării acestui proiect a apărut în anul 2006, moment în care Comisia Europeană a aprobat formarea unui consorţiu de proiect, 3 centre de cercetare independente. România reprezintă cel mai complex pilon al parteneriatului, având o finanţare alocată de 180 milioane de euro, după cum a declarat Doamna Preşedinte a Senatului UPB – Ecaterina Andronescu.

 


Infrastructura ELI va fi poziţionată pe platforma Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH) de la Măgurele, lângă Reactorul de Cercetare Nucleară, ce va fi dezafectat, după cum reiese din afirmaţiile reprezentanţilor proiectului. Cele 8 experimente, ce vor avea loc de-a lungul vremii, vor aduce importante beneficii pentru societate şi vor avea o aplicabilitate în domenii precum medicină, produse farmaceutice, fizică nucleară, electronică dar şi astrofizică.


Prezent la eveniment, Ministrul Economiei - Varujan Vosganian a precizat că ministerul pe care îl reprezintă trebuie să fie un partener permanent al proiectului ELI, astfel încât industria laserului să dobândească importanţa ce i se cuvine. “Pentru acest proiect am o sensibilitate specială, cred că industria laserului şi aplicaţia sa legată de imprimantele 3D vor avea în viitor o importanţă copleşitoare şi vor putea face o revoluţie industrială. Imaginaţi-vă că am putea face obiecte din plastic, obiecte metalice, din amestecurile lor şi acest fapt va uşura foarte mult viaţa, am putea chiar să avem un magazin la noi acasă, am putea să ne creăm obiectele de care avem nevoie, pur şi simplu prin utilizarea acestor tehnologii” a declarat Domnul Ministru.


Din declaraţiile Domnului Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale - Tudor Prisecaru s-a despins ideea realizării la UPB a unor programe de master şi doctorat ce vor furniza absolvenţi foarte bine pregătiţi care vor avea şansa de a lucra în cadrul proiectului ELI. Tehnologia avansată şi cercetarea de calitate vor fi decisive în păstrarea studenţilor şi absolvenţilor în România.


Finalul Conferinţei a fost reprezentat de semnarea celor 2 acorduri de colaborare ale Universităţii Politehnica din Bucureşti, în primul rând cu Universitatea Tehnică din Darmstadt, Germania, dar şi cu Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH).


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.