Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Le Monde: Minijupa interzisă în Castellammare
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Derapaje
04.11.2010

Le Monde: Minijupa interzisă în Castellammare

Corespondentul la Roma al ziarului Le Monde relatează în numărul din 2 noiembrie al cotidianului francez despre faptul că, înainte de a merge în localitatea Castellammare di Stabia, un oraş de pe malul mării, nu departe de Napoli, ar fi mai bine să consultaţi regulamentul de securitate urbană pe care tocmai l-a promulgat primarul Luigi Bobbio, un fost magistrat, ajutat de adjunctul său pentru securitate, un fost general.


Se recomandă acest lucru întrucât este vorba de o serie de norme foarte formaliste, între care, printre altele figurează interdicţia de a purta minijupe foarte scurte, decolteuri prea generoase, jeansi cu talia joasă sau de a face o baie de soare în parcurile oraşului şi de a se plimba cu spatele gol departe de plaje. Se sancţionează de asemenea înjurăturile sau „tulburarea altora” cu un limbaj trivial. Amenzile pe care le riscă orice contravenient merg de la 25 la 500 euro.


Motivele acestui tur de vis? „Restaurarea decorului urban” care, potrivit domnului primar, este pus în pericol de nepăsarea, afişată în oraş, de turişti şi propriii locuitori.


« Castellammare, provincie a lui Napoli sau a Teheranului » s-a întrebat o asociaţie de apărare a consumatorilor, în timp ce grupări feministe urcau pe ziduri organizând pichete în minijupe în faţa primăriei pentru a protesta împotriva acestui salt înapoi.


Însă primarul nu dă înapoi. Apărându-se că nu este bigot, acest ales de dreapta confirmă că vrea să aducă oraşul său pe drumul cel drept. El dă asigurări că agenţii poliţiei municipale nu vor merge, cu metrul în mână, să verifice lungimea minijupelor, ci se vor limita să arunce o privire. Dacă primarul se dă drept un şerif, este că el are bune motive pentru aceasta. În vara lui 2008, guvernul Berlusconi i-a transformat pe primari în agenţi de ordine. Gândită, la plecare, pentru a lupta împotriva microcriminalităţii, această redefinire a rolului primarilor, prin tot felul de decizii mai mult sau mai puţin trăznite, nu încetează de a da idei „geniale” celor mai zeloşi dintre aceştia.


Exemplele sunt variate. Ele merg de la restricţii pentru comercializarea kebabului care „dăunează tradiţiilor culinare locale” ale mai multor comune, la obligaţia de a atârna un crucifix pe perete în localurile publice cum sunt barurile, introdusă de către municipalitatea din Trivolzio, în Lombardia, ca răspuns la decizia Curţii europene de a suprima crucifixurile în sălile de clasă.


Înainte de minijupă, premiul pentru regulamentul cel mai năstruşnic revenea primarului din Furore, provincia Campania, care a interzis piticii din grădini, vinovaţi de « alterarea naturii ». Fără a mai vorbi de primul cetăţean din Salluggia, în Piemont, care, la rândul său, sugera să se înlocuiască boabele de orez aruncate asupra tinerilor căsătoriţi cu “petale mai delicate de trandafiri”.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.