Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - ALERTĂ POLIȚIENEASCĂ – OLANDA A DEVENIT UN “NARCOSTAT”
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Externe
06.03.2018

ALERTĂ POLIȚIENEASCĂ – OLANDA A DEVENIT UN “NARCOSTAT”

După cum relatează cotidianul francez Le Monde, un pamflet produs de un sindicat al forţelor de ordine apreciază că reţelele criminale legate de droguri au prosperat în Olanda ca urmare a dezinteresului autorităţilor publice.


Sindicatul olandez al poliţiei (NPB) este convins de acest lucru după ce a chestionat câteva sute dintre membrii săi: Olanda a devenit în treizeci de ani un „narcostat”.
Într-un pamflet de câteva zeci de pagini, difuzat la mijlocul lunii februarie a acestui an, poliţiştii afirmă că producţia şi comerţul -mai ales on-line- de narcotice au atins un asemenea nivel încât regatul figurează în fruntea unui clasament mondial al cifrei de afaceri legată de canabis, de producţia de droguri sintetice şi de importul de cocaină, care tranzitează îndeosebi prin portul Rotterdam. 
Pieter Tops, profesor la universitatea din Tilburg, mărturiseşte, în cotidianul De Volkskrant : tot ceea ce face bogăţia acestei ţări (spiritul său antreprenorial, reţeaua sa feroviară şi de autostrăzi, infrastructurile sale de vârf în informatică şi finanţe) a fost, după părerea sa, exploatată de minune de către reţelele criminale. În documentul publicat de către sindicatul poliţienesc, un anchetator afirmă: „ În cursul ultimilor douăzecişicinci de ani am văzut mici vânzători devenind mari antreprenori şi investitori respectaţi care întreţin relaţii bune cu lumea politică”. 
 
Aplicată încă din anii 1970 pentru a dezmembra, chipurile, reţelele clandestine şi a favoriza reinserţia membrilor lor, politica de „toleranţă” faţă de drogurile uşoare este din nou  pe butuci. Pentru unii, ea ar fi permis mai ales taxarea coffee shop-urilor, puncte de vânzare oficială a marijuanei în ţară. Pentru alţii, aceasta ar fi limitat utilizarea drogurilor dure pentru olandezi.
Poliţiştii insistă, în ceea ce-i priveşte, asupra faptului că accentul pus pe celelalte forme de criminalitate gravă (crimele de sânge, furturile ...) a dus la un dezinteres pentru reţelele criminale legate de droguri. Ţara a pierdut controlul asupra acestui „comerţ”, apreciază Pieter Tops, care subliniază, că nu se remarcă totuşi, în Olanda, o altă caracteristică a unui narcostat, respectiv corupţia forţelor de ordine.
Confruntată cu un diagnostic puţin entuziasmant pentru un stat care se plasează cu plăcere în cercul europenilor virtuoşi, ministrul justiţiei, Ferdinand Grapperhaus, a fost forţat să reacţioneze. După părerea sa, ţara sa „luptă de o manieră eficace împotriva criminalităţii, inclusiv cea legată de comerţul de droguri”. El a admis totuşi că poliţiştii au fără îndoială nevoie de mijloace suplimentare în această luptă. Nu trebuie uitat că lentoarea procedurilor judiciare şi micimea pedepselor aplicate în general în cazurile de droguri – când acestea sunt duse la bun sfârşit – sunt alte caracteristici ale sistemului olandez.
Specialiştii adaugă la această constatare şi faptul că lipsa de pregătire a anchetatorilor, carenţele lor în stăpânirea noilor tehnologii şi apăsarea birocraţiei împiedică o luptă eficace împotriva reţelelor care s-au răspândit în întreaga lume. Căci reputaţia traficanţilor olandezi în materie de eficienţă şi de măiestrie tehnică, mai ales în instalarea unor laboratoare, este greu de atins.


Selecţie, traducere şi adaptare : Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.