Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - UE scoate 300 de joburi la concurs. Salariile sunt intre 4.000 si 5.350 de euro pe luna
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Joburi
26.01.2012

UE scoate 300 de joburi la concurs. Salariile sunt intre 4.000 si 5.350 de euro pe luna

Românii au posibilitatea să se angajeze şi în acest an la una dintre instituţiile Uniunii Europene. Oficiul european pentru selecţia personalului (EPSO) va scoate la concurs, în luna martie, 300 de posturi de administratori (prima poziţie ce poate fi accesată, echivalentă cu entry-level) în domenii precum administraţie publică europeană, comunicare, drept şi relaţii externe. Salariile sunt cuprinse între 4.200 (pentru AD5) şi 5.350 de euro pe lună (pentru AD7).


Rolul administratorilor este de a se ocupa de elaborarea politicilor şi de punerea în aplicare a legislaţiei europene. În plus, efectuează analize şi oferă consiliere. Pe de altă parte,un administrator poate juca un rol esenţial în procesul legislativ şi în cel bugetar al Uniunii Europene, poate coordona vastele politici economice ale statelor membre ori poate participa la negocieri cu ţări terţe. 


Ce trebuie să faceţi ca să obţineţi un job european 


În primul rând, trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul oficial al Oficiului European de Selecţie a Personalului -www.eu-careers.eu, după care puteţi aplica on-line pentru locul de muncă dorit. 


Selecţia pentru un job european cuprinde o etapă de preselecţie, care se susţine pe calculator, contra cronometru. „Acest test are loc în ţara de origine, iar în cadrul lui, se testează abilităţile de raţionament verbal (capacitatea de atenţie şi înţelegere a unui text), abilităţile numerice (de înţelegere a unei probleme matematice) şi capacitatea de gândire situaţională.De exemplu, se dă un enunţ cu o situaţie posibilă la locul de muncă şi veţi avea patru variante de răspuns. Va trebui să o alegeţi pe cea mai bună  şi pe cea mai proastă. Se doreşte să se vadă care este nivelul de adaptare la o cultură organizaţională care Uniunea Europeană doreşte să o promoveze”, explică Alin Ghizăşan, managerul site-ului Euroconcurs.ro, companie care oferă pregătire celor interesaţi să aplice pentru posturi europene. Apoi, va trebui să treceţi şi de nişte teste de inteligenţă. 


A doua etapă, la care se ajunge doar în cazul în care aţi reuşit să treceţi de preselecţie şi CV-ul a fost confirmat, este cea care corespunde poziţiei pentru care se susţine examenul şi presupune intrarea într-un centru de evaluare. 


„Aici se va susţine o probă scrisă, care constă într-un studiu de caz în domeniul de specialitate ales, şi un exerciţiu de grup, care testează abilităţile de prezentare”, adaugă Alin Ghizăşan. 


Dacă etapele sunt parcurse cu succes, urmează etapa finală, respectiv interviul în faţa comitetului de selecţie. Alin Ghizăşan îi sfătuieşte pe cei care vor să participe la selecţia pentru o slujbă europeană să urmeze cursurile de training oferite de personalul specializat la Bruxelles. 


„Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de facultate în domeniile în care sunt scoase la concurs locurile de muncă, iar experienţa este necesară doar pentru AD7. Joburile pot fi repartizate în instituţii europene din toate ţările UE. Noutatea în acest an este că testările se dau în limba română”, mai spune Alin Ghizăşan.


Sursa: Cariereonline.ro

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: job edu

Academic Jobs Europe is listed in the top 10 job sites in Europe. If you are looking for a job in Europe, register on our site to get notified about academic jobs in Europe. Why not give it a shot if you can land on your dream job with the best job search sites. https://jobs.edu.eu/


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.