Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Ceremoniile de absolvire a promoțiilor Academiei de Poliţie și a Școlii de Agenţi de Poliţie Câmpina
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Justitie & Afaceri Interne
17.07.2015

Ceremoniile de absolvire a promoțiilor Academiei de Poliţie și a Școlii de Agenţi de Poliţie Câmpina


Vineri, 17 iulie a.c., viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat la ceremoniile de absolvire a promoțiilor Academiei de Poliţie și a Școlii de Agenţi de Poliţie Câmpina.
Cu această ocazie, vicepremierul Gabriel Oprea i-a felicitat pe cei mai tineri ofițeri și agenți care se alătură de azi structurilor de ordine publică și siguranță națională, îndemnându-i să-şi ghideze cariera pe două principii: respectarea legii și loialitatea față de țară.
” În ultimul an, având susţinerea Guvernului României, am luat o serie de măsuri prin care am întărit domeniul securității naționale și statutul angajaților din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. De aceea pot spune astăzi că sunteți o generație care-şi începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care vi se cuvin în calitate de militari sau polițiști.
Intrați în activitate la termenul stabilit, aveți un cadru legal care vă protejează pe dumneavoastră și pe familiile dumneavoastră, dotările materiale au fost îmbunătățite semnificativ, iar drepturile financiare vă sunt respectate. În plus, de anul viitor veți beneficia de un sistem de salarizare adaptat misiunii sociale a polițiștilor, pompierilor, jandarmilor sau polițiștilor de frontieră”, a subliniat viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, cu prilejul ceremoniei care a avut loc la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”.
Totodată, vicepremierul și-a exprimat angajamentul de a susține dezvoltarea instituțională a Academiei de Poliție, un pas important fiind înființarea, în acest an, a trei noi Facultăți – Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Facultatea de Poliție de Frontieră și Facultatea de Jandarmi, a Centrului de Învățământ la Distanță și a Centrului de Informare - Documentare și Editură.
Absolvenţilor şcolilor de agenţi de poliție, viceprim-ministrul Gabriel Oprea le-a amintit că au o mare responsabilitate prin faptul că reprezintă principala interfaţă a Ministerului Afacerilor Interne, a Poliției Române, cu cetățenii: „avem multe așteptări de la dumneavoastră pornind de la atitudine, comportament şi mod de acţiune. Sunteți cei pe care cetățenii îi văd cel mai des, iar ei vă evaluează ca atare. Iar în funcție de ceea ce văd își formează percepția față de ceea ce înseamnă fermitatea în aplicarea legii, respectarea drepturilor și libertăților individuale și spiritul de sacrificiu. Aceste calități vrem să le vedem în misiunile voastre!”
Alături de vicepremierul Gabriel Oprea, la ceremoniile de absolvire a promoțiilor de ofițeri și agenți ai Ministerului Afacerilor Interne au participat secretarii de stat și șefii de arme din MAI.
* * *
Cei peste 200 de absolvenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, care se vor alătura efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, au fost înaintați în grad astfel: 97 în gradul de subinspector de poliție – arma Poliție, 26 în gradul de subinspector de poliție – arma Poliție de frontieră, 45 în gradul de sublocotenent – arma Jandarmerie și 40 în gradul de sublocotenent – arma pompieri.
Totodată, 45 de absolvenţi s-au pregătit pentru nevoile Ministerului Public, iar 11 tineri au absolvit Facultatea de Arhivistică.
Având în vedere media generală de absolvire obţinută (9,95), subinspector de poliţie Ghinescu Andreea Florentina (Facultatea de Poliţie) și sublocotenent Burlacu Dan (Facultatea de Pompieri) au fost declarați şefi de promoţie ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2015.
Odată cu absolvenții Academiei de Poliție, în rândurile forțelor Ministerului Afacerilor Interne au intrat și 499 de agenți de poliție, 208 subofițeri și 24 de maiștri militari.
Astfel, 294 de tineri, dintre care 246 băieţi şi 48 fete, au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina, iar 148, dintre care 116 băieţi şi 32 fete, au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca. Alți 57 de tineri (12 fete și 45 de băieți) au absolvit Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. Totodată, 108 de tineri (5 fete și 103 băieți) au fost înaintați în grad după absolvirea Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi “Grigore Al. Ghica” Drăgășni și “Petru Rares” Fălticeni, iar 124 de tineri (100 subofiţeri şi 24 maiştri militari) au absolvit Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. (Foto: Cristian Coman, IJP Prahova)
DSC_0101


DSC_0016
DSC_0130


captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.