Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Să-ți schimbi părerea nu înseamnă să fii prostituată
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Opinii
02.02.2017

Să-ți schimbi părerea nu înseamnă să fii prostituată

Am un prieten care e în „barca” celor care iau decizii nocturne. Doar cu părerea. Nu are nici o funcție, nu a câștigat și nu câștigă nimic de pe urma acestui partizanat. Îl văd de fiecare dată cum face grimase când cei pe care îi susține iau decizii așa cum le iau, dar a apucat să le dea girul și consideră că e o lașitate să te dezici de ei așa repede. Preferă să se certe cu prietenii și colegii, chiar cu membri familiei, doar să nu pară că e „dezertor”. L-am întrebat dacă e mulțumit cum decurg lucrurile în țară și mi-a răspuns sec: „nu”. L-am întrebat dacă e de acord ca cei care fură să fie liberi și să nu înapoieze ce au furat. Aici a stat un pic în cumpănă. „Nu sunt de acord, dar nici așa cum se întâmplă, să-i ia pe toți de-a valma. Printre ei sunt oameni de valoare și nu poți să-i bagi în celulă cu toți găinarii.”
Mai aveam întrebări dar m-am oprit. M-am blocat, mai bine zis. Prin urmare, în viziunea lui, hoții trebuie clasificați și tratați diferențiat, în funcție de pregătirea și funcția pe care o dețin și nu după prejudiciul creat. Mă întreb retoric: la ce naiba peste tot în lume justiția e legată la ochi? Doar pentru a nu vedea decât selectiv, pe sub marginea eșarfei?
Asata îmi aduce aminte de o întâmplare dintr-o întreprindere bucureșteană unde un tânăr, dintr-o crasă neglijență, a rebutat o piesă foarte valoroasă și era disperat. Dacă ar fi vândut toată averea familiei nu ar fi avut cu ce plăti. Lângă el a apărut un secretar de partid și i-a șoptit, „Fă-te membru de partid și te scap.”. S-a făcut și a scăpat cu o mustrare și o rată lunară de vreo sută de lei, rată plătită doar câteva luni.
Deși hoția și neglijența nu par a avea ceva în comun, ideea rămâne. Ai o poziție politică sau socială înaltă, ești privilegiat. Justiția vede doar pe cine vrea. Pe cei fără apărare în general. Și dacă cumva încearcă să vadă altfel, sau Doamne ferește închide ochii, îi dăm una peste balanța aia pe care tot o vântură atâta, să se trezească și dacă nici așa nu se deșteaptă o putem lega noi la ochi cu câteva ordonanțe încât să nu mai vadă nici cu ochelari cu cele mai mari dioptrii.
Cel mai interesant este că cei care îi apără nu au nimic de câștigat. Ba chiar doar de pierdut. Cu ei împreună pierdem zilnic bani adunați din impozite și taxe și odată cu ei autostrăzi, îngrijire medicală, educație, locuri de muncă, și chiar măriri reale de salarii. Pe lângă noi trec în galop țări pe care până mai ieri le priveam de sus, iar noi continuăm să alergăm (tot în galop) aiurea, pentru o bucată de pâine. Măririle pe care le flutură ei le vom simți peste ceva timp (nu prea mult) când va veni scadența și va trebui să plătim cu dobânzi grase. Nu credeți? Uitați-vă peste gard, mai spre Marea Egee!
Nu vă bucurați, opozanților, pentru că o mare, mare vină vă aparține. Și vouă celor care ați stat în fotolii în singura zi din patru ani în care vă puteați declina opțiunea politică. Și nouă celor care am reușit să ajungem dar am pus ștampila la „hambiție” și nu în cunoștință de cauză. Chiar nu mai găsim în țărișoara asta câțiva Țepeș sau Cuza, cu sânge în vene, nu cu ceai turcesc?
Poate văd eu strâmb lucrurile dar realitatea ne arată că până și oameni din interiorul sistemului s-au dezlegat la ochi (ei chiar au voie) și au pus pe masa șefilor, demisiile. Puține, ar spune prietenul meu, dar să nu uităm că sunt oameni implicați direct, nu doar simpatizanți. E un început până la urmă.
„Lasă-i dom'le să fure dacă este de unde și dacă mai fac și ceva pentru noi. Ce vrei, să-i alegem pe ăilalți care doar fură și nu fac nimic?” mi-a mai zis prietenul cu pricina. Nu i-am mai dat nici o replică. El este cel care susținea că dacă ar ajunge în fruntea țării ar fabrica bani și ar da la toată lumea, „să aibă dom'le, tot românul.”.
P.S. Dacă cei care au ieșit în stradă nu au dreptate cum rămâne cu acuzele și avertismentele care vin din afară?


Dan Hașdean
Atena, 2 februarie, 2017.


captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.