Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - A fost lansat Centrul de incluziune sociala pentru persoanele dependente de droguri din cadrul Penitenciarului Giurgiu
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Optimal Antidrog
28.09.2011

A fost lansat Centrul de incluziune sociala pentru persoanele dependente de droguri din cadrul Penitenciarului Giurgiu

Din luna octombrie 2011, în cadrul Penitenciarului Giurgiu, va începe să funcţioneze un Centru de incluziune socială adresat persoanelor din detenţie care sunt consumatori sau foşti consumatori de droguri. Acest centru de incluziune socială este parte din proiectul “"Consolidarea capacităţii funcţionale din domeniul serviciilor integrate oferite dependenţilor şi foştilor dependenţi de droguri pentru integrare pe piaţa muncii prin acţiuni de dezvoltare a instrumentelor şi metode de lucru inovatoare şi realizarea de programe de formare", program co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 " Investeste in oameni!".


Centrul a fost inaugurat miercuri, 28 septembrie, la Penitenciarul din Giurgiu, cu prilejul unei conferinte de presa. Au participat, din partea managementului de proiect, prof. univ. dr. Pavel Abraham, managerul de proiect, Gheorghe Mare Abraham si Petre Craciun, experti. Din parea Penitenciarului Giurgiu au fost prezenti: comisar Albu Mihaela – director adjuct reintegrare , inspector Simona Urdea – persoana de contact desemnatata în protocol, subcomisar Stănică Florinel – purtător de cuvânt  si inspector – Georgescu Emilian – informatician.


Au mai participat comisarul-sef Alexandru Tepurica, seful Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Giurgiu si dr. Iulian Stoenescu, presedintele Asociatiei pentru Educatie si Familie “Speranta”, din Giurgiu.


Acest proiect este implementat de Universitatea din Bucureşti în parteneriat cu Asociaţia Promovarea Dreptului la Sănătate (implicate în oferirea de expertiză în domeniul asistenţei sociale şi consilierii pentru adicţii), Siveco Romania (implicate în realizarea platformei online de formare profesională pentru grupul ţintă) şi Go Business Solutions (implicată în managementul întregului process de formare la care participă grupul ţintă).


Proiectul are ca obiective oferirea de consiliere medicală şi psihosocială pentru persoanele dependente de droguri dar şi realizarea de consiliere pentru integrarea pe piaţa muncii a foştilor depedenţi de droguri. Proiectul vizează ca, până în luna septembrie 2012, să ofere consiliere specializată pentru peste 1200 de persoane dependente de droguri şi să ofere formare profesională pentru 400 dintre aceştia.


“ Statul român face încă prea puţin pentru a dependenţii de droguri, face prea puţin chiar şi pentru a preveni creşterea consumului de droguri in România. In aceasta situaţie, un grup din ce mai numeros de oameni – şi vorbim deja de mii de persoane care trăiesc deja aceasta dramă – nu au parte de nici un fel de sprijin nici în consiliere şi tratamentul adicţiei de droguri şi, la fel de grav, nu există sprijin nici pentru integrarea în piaţa muncii a celor care au fost consumatori de droguri. Proiectul nostru îşi propune exact acest lucru: să ofere o nouă şansă pentru 1200 de persoane dependente de droguri din România” a declarat  prof. univ. dr. Pavel ABRAHAM, managerul acestui proiect.


Proiectul finanţat din fonduri europene vizează în special o categorie socială supusă unei excluziuni sociale critice: este vorba de consumatorii sau foştii consumatori de droguri care ies din sistemul penitenciar şi care incearca să se reintegreze pe piaţa muncii.


In Centrul de incluziune socială care va funcţiona în cadrul Giurgiu 400 de persoane autodeclarate ca fiind dependente de droguri au fost selectate pentru a beneficia de servicii gratuite de consiliere psihosociala in domeniul adicţiilor. De asemenea, parte din aceştia vor putea să opteze pentru urmarea unor cursuri de calificare în cadrul penitenciarului în meserii precum operator IT, muncitori în construcţii, tâmplarie, agroturism etc. După terminarea cursurilor aceştia vor beneficia de consiliere astfel încât, la eliberare să se poată angaja pe măsura noilor specializări obţinute.

Mai multe detalii despre proiect se pot regasi pe site-ul
www.integrare-toxicomani.ro.Optimal Mediacaptcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.