Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Bacau: Specialistii Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog lansează proiectul „TU ALEGI!”
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Optimal Antidrog
25.06.2011

Bacau: Specialistii Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog lansează proiectul „TU ALEGI!”

Cu prilejul Zilei internaţionale împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, care se marchează în fiecare an pe 26 iunie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău lansează proiectul „TU ALEGI!”, care se va desfăşura în perioada 24 iunie -2 septembrie 2011.


Proiectul are mai multe component. Prima este campania media „TU ALEGI”  - în perioada 24 iunie – 15 iulie 2011 în cadrul căreia au fost afişate pe panourile publicitare din oraş 16 bannere cu logo-ul campaniei. În cadrul acestei campanii media vor avea loc cursuri de formare pentru ziariştii locali şi dezbateri publice privind pericolul consumului de către adolescenţi şi tineri a substanţelor psihoactive denumite generic „etnobotanice”.


O a doua componenta este campania de informare a părinţilor „TU ALEGI”, - în perioada 01 iulie – 15 august 2011. Campania beneficiază de spirjinul autorităţilor locale şi a mai multor firme din municipiul Bacău şi presupune informarea părinţilor cu privire la efectele consumului de sustanţe psihoactive.


O alta component este „Şcoala de vară a voluntarilor antidrog” – un proiect care se va desfăşura în perioada 01 iulie – 31 august 2011. În cadrul Şcolii de vară sunt programate vizite de studiu pe care voluntarii le vor face la Centrul de Asistenţă şi Tratament în Adicţii CAIA ANIT Bucureşti, Centrul de Servicii Integrate ARAS Titan – Bucureşti şi la Centrul de Recuperare pentru Toxicomani Post – Cură, Gradiştea jud. Ilfov, precum şi dezbateri cu specialişti în domeniu.  


În anul 2010, la nivelul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău au solicitat ajutor de 4 ori mai multe persoane decât în anul 2009, tendinţa crescătoare menţinându-se şi în primele luni ale anului 2011.


“Din nefericire, părinţii nu ştiu cum să reacţioneze la aflarea veştii că adolescentul lor consumă „etnobotanice”. Lipsa de informaţii în această privinţă a făcut ca mulţi părinţi să nu conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă consumul acestor substanţe şi să nu-l recunoască. Uneori, prezenţa consumului şi apariţia „problemei” este sesizată de părinţi cu o întârziere care depăşeşte şi o perioadă de 6 luni de la observarea primelor simptome. Cu cât părinţii identifică semnele consumului mai târziu cu atât recuperarea copiilor lor este mai îndelungată, iar dependenţa psihică instalată, mai dificil de tratat”, a declarat, pentru Optimal Media, Marta Butnaru, inspector specialitate Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacau.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.