Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - SITUAŢIA DROGURILOR LA NIVEL EUROPEAN ŞI MONDIAL
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Optimal Antidrog
21.07.2015

SITUAŢIA DROGURILOR LA NIVEL EUROPEAN ŞI MONDIAL

Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) au lansat rapoartele privind situaţia drogurilor la nivel comunitar UE, respectiv la nivel mondial.
Concluziile celor două documente arată o preocupare permanentă a tuturor statelor pentru monitorizarea şi explorarea noilor dinamici şi dimensiuni ale fenomenului.

Astfel, Raportul EMCDDA relevă faptul că heroina este în declin, dar evoluţiile pieţei necesită o monitorizare atentă.
Problemele legate de heroină reprezintă, în continuare, o mare parte din costurile sociale şi de sănătate legate de droguri din Europa, dar tendinţele recente în domeniu au fost „relativ pozitive”, declară EMCDDA, observând o „stagnare generală a cererii pentru acest drog”. În prezent a scăzut numărul persoanelor care apelează pentru prima dată la un tratament specializat pentru probleme generate de consumul de heroină: 23 000 în 2013, comparativ cu 59 000 în 2007. Se estimează că, în prezent, mai mult de jumătate (700 000) din cei 1,3 milioane de consumatori problematici de opioide din Europa (şi anume, utilizatorii dependenţi, de lungă durată) se află sub tratament de substituţie pentru opioide.
De asemenea, se remarcă modificări la nivelul traficului de heroină în Europa. În timp ce „ruta balcanică” tradiţională continuă să fie importantă, există semne că „ruta sudică” câştigă teren. (Aceasta provine din Iran şi Pakistan şi ajunge în Europa, direct sau indirect, prin intermediul unor ţări din Peninsula Arabică şi din estul, sudul şi vestul Africii).
Nevoia consumatorilor de opioide mai în vârstă, de servicii personalizate
În prezent, dependenţa de opioide este de multe ori o afecţiune cronică, iar furnizarea de tratament adecvat şi de îngrijire pentru consumatorii de opioide pe termen lung reprezintă o provocare tot mai mare pentru serviciile sociale şi de tratament ale dependenţei de droguri. Raportul arată că media de vârstă a celor care sunt admişi la tratament pentru probleme generate de consumul de opioide este în creştere, vârsta medie crescând cu cinci ani între 2006 şi 2013. În prezent, un număr semnificativ de consumatori de opioide din Europa cu un istoric de consum de droguri multiple pe termen lung au între 40 şi 50 de ani.
„Sunt necesare orientări clinice care să ţină seama de evoluţia demografică a consumatorilor problematici de opioide din Europa”, se precizează în raport. Acestea ar sprijini eficient practica clinică şi ar viza aspecte precum: interacţiuni medicamentoase; administrarea la domiciliu a dozelor de medicamente prescrise în tratamentul de substituţie (de exemplu, metadonă, buprenorfină); gestionarea durerii şi tratarea infecţiilor.
Importanţa tot mai mare a canabisului în cadrul sistemelor de tratament al dependenţei de droguri din Europa
Canabisul rămâne drogul ilegal cel mai consumat în Europa, cu o cifră estimată la 19,3 milioane de adulţi (15-64 ani), care raportează că au consumat acest drog în ultimul an, din care 14,6 milioane sunt adulţi tineri (15-34 ani). Se estimează că în jur de 1% din toţi adulţii consumă drogul zilnic sau aproape zilnic.
Concurența pe o piață aglomerată a stimulentelor
Europa se confruntă cu o piață aglomerată a stimulentelor, unde cocaina, amfetaminele, ecstasy și un număr tot mai mare de droguri sintetice vizează grupuri similare de consumatori. Cocaina rămâne cel mai consumat drog stimulent ilegal din Europa, deși majoritatea consumatorilor se află în doar câteva țări din vestul UE. În jur de 3,4 milioane de adulți (15-64 ani) au consumat cocaină în ultimul an, dintre aceștia 2,3 milioane fiind adulți tineri (15-34 ani). Doar câteva țări raportează o prevalență de peste 3% a consumului de cocaină în anul precedent în rândul adulților tineri (figura 2.4). Conform celor mai recente date se pot observa scăderi ale consumului de cocaină. Dintre țările care au realizat studii din 2012, opt au raportat estimări mai mici și trei au raportat estimări mai mari decât în ancheta comparabilă anterioară.
„Droguri noi” descoperite cu o rată de două pe săptămână
Studii și sondaje noi au început să evidențieze utilizarea de SNPP, în prezent nouă țări incluzând prevalența SNPP în sondajele lor naționale privind drogurile. În majoritatea țărilor din UE, prevalența consumului acestor substanțe pare a fi scăzută. Cu toate acestea, chiar și utilizarea limitată a unor astfel de substanțe poate reprezenta un motiv de îngrijorare, din cauza toxicității severe a unor SNPP. Răspunsurile sociale și în domeniul sănătății la SNPP sunt din ce în ce mai ample și reflectă întreaga gamă de răspunsuri la droguri mai cunoscute (de exemplu, educația privind drogurile; intervențiile bazate pe internet și programe de schimb de ace și seringi).
Internetul și aplicațiile: piețe emergente de droguri virtuale
Internetul joacă un rol tot mai mare în aprovizionarea și comercializarea drogurilor în rândul europenilor, atât SNPP, cât și drogurile cunoscute fiind oferite spre vânzare online. Utilizarea „web-ului de suprafață” (accesibil prin intermediul motoarelor de căutare comune) pentru vânzarea de SNPP a fost atent urmărită în ultimii zece ani, prin monitorizarea EMCDDA identificându-se aproximativ 650 de site-uri care vând „droguri legale” europenilor. O evoluție problematică a pieței online este vânzarea de droguri ilegale pe „piețele criptate” sau piețele online de pe „web-ul de adâncime” (accesibile prin intermediul unui software de criptare). Acestea permit schimbul de bunuri și servicii între părți în mod anonim, folosind de multe ori „monede cripto” (de exemplu, Bitcoin) pentru a facilita tranzacțiile ascunse. De asemenea, se dezvoltă așa-numitele „piețe gri”, în care site-urile funcționează atât pe web-ul de suprafață, cât și pe web-ul de adâncime. Raportul evidențiază modul în care site-urile de interacțiuni sociale și aplicațiile (apps) joacă, de asemenea, un rol activ pe piețele de droguri, fiind utilizate fie direct pentru cumpărarea și vânzarea de droguri, fie indirect pentru marketing, formarea de opinii sau schimbul de experiență.
„Dezvoltarea piețelor online și virtuale de droguri reprezintă provocări majore pentru organele de aplicare a legii și pentru politicile de control al drogurilor”, se precizează în raport. „Modelele de reglementare existente vor trebui adaptate pentru a funcționa într-un context global și virtual.”
Potrivit Raportului UNODC, la nivel mondial, consumul de droguri râmăne stabil, accesul la tratament al consumatorilor de droguri este încă scăzut.
Se estimează că 246 milioane de persoane (puţin peste 5% din cei cu vârsta între 15 - 64 ani din întreaga lume - ceea ce înseamnă una din 20 persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 ani) au consumat droguri ilicite în 2013. Comparativ cu anul precedent, aceasta reprezintă o creștere cu 3 milioane de persoane a populaţiei de consumatori de droguri, dar, compensând cu creșterea populației mondiale, şi se poate spune că prevalenţa consumului de droguri ilicite la nivel mondial a rămas stabilă.
Estimat în 2013 la 187100 decese, numărul anual de decese asociate consumului de droguri a rămas relativ neschimbat faţă de anul anterior, dar continuă să fie inacceptabil de mare, dacă ne gândim că, anual, aproape 200.000 de persoane continuă să-și piardă viața prematur, de cele mai multe ori din cauza unei supradoze de droguri.
Numărul persoanelor care necesită tratament pentru consumul de stimulenți de tip amfetaminic (ATS) - inclusiv metamfetamină şi MDMA sau „Ecstasy”, este de asemenea în creștere la nivel mondial.
Consumul de opiacee rămâne stabil faţă de anul anterior. Prevalența globală a consumului de opiode (produse farmaceutice pe bază de opiacee administrate fără prescripţie medicală) este de 0,7% din populația mondială adultă (ceea ce înseamnă 32,4 milioane de persoane), în timp ce, prevalenţa consumului de opiacee (heroină, opiu) este de 0,4% din populația adultă (adică 16,5 milioane de consumatori).
În schimb, culturile globale de mac opiaceu au atins în 2014 cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 1930. Totodată, producția globală de opiu s-a ridicat la 7554 tone în 2014, ceea ce reprezintă al doilea cel mai înalt nivel înregistrat în ultimii 30 de ani, în timp ce, capturile globale de opiu, heroină și morfină au scăzut cu 6,4% în 2013, faţă de 2012.
Potrivit Raportului Mondial asupra drogurilor, cultivarea arbustului de coca a continuat să scadă în 2013, ajungând la cel mai scăzut nivel din 1990. Cu o prevalență globală de 0,4 % din populaţia adultă, consumul de cocaină rămâne ridicat în Europa Centrală și de Vest, America de Nord și Oceania (Australia), deși datele recente arată o tendință de scădere generală.
Consumul de canabis este în creștere și continuă să fie ridicat în vestul și centrul Africii, Europa de Vest și Centrală, Oceania, și America de Nord. Datele pentru 2013 arată o creștere a cantităților de plante de canabis și rășina de canabis capturate în întreaga lume, ajungând la 5764 și 1416 de tone, respectiv.
Până în decembrie 2014, 541 de substanțe noi cu proprietăţi psihoactive, care au un impact negativ de sănătate au fost raportate de 95 de țări, fiind cu 20% mai mult comparativ cu anul anterior, când s-au înregistrat doar 450. Cea mai mare parte a noilor substanțe psihoactive raportate în 2014 este reprezentată de canabinoizii sintetici (39%); aceştia fiind urmaţi de phenethylamines (18%) și catinone sintetice (15%). Numărul tot mai mare de substanțe noi cu proprietăţi psihoactive disponibile la nivel mondial arată că piața drogurilor sintetice se diversifică tot mai mult.


captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: AxoxiaCib

virgin casino online http://onlinecasinogameslots.com/# - heart of vegas slots doubledown casino all slots casino free slots just for fun no money

Publicat de: otjpohujc

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: uyuksates

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: fokonayeveruf

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: ekigozaviye

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: emuzitut

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: iheukujux

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: ifijafubaca

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: idovejekedvov

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: oweyuzoosl

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: etuqusig

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: esihekat

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: ogevajositun

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: afbeyepore

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: aqawoaly

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: ugesehiyivo

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: uadexoaxfeyo

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: onukigijetcok

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: osruucokped

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: emolexeudoyul

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: omutoitgek

http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor http://tadalafilcialis-cheapestprice.site/

Publicat de: ivuciitem

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: oeqegoanonubu

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: ewihikef

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: ucenwrube

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: aoheojerfof

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: uihizeronirah

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: oyoezox

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: ipilpal

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: icagocibesut

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: ewaivohafesiq

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: obiyaobabiwu

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: onapxeaop

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: akutiqap

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: udeebizb

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: ukopirodeyu

http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/

Publicat de: iyijoqtibixs

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: ipavedaxa

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: ucafmaks

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: eocolib

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: evijagex

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: eharuoosa

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: aubemgojiwase

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: uluhupupogaku

http://levitrageneric-cheapest-price.net/ - levitrageneric-cheapest-price.net.ankor cheapest-priceventolinonline.net.ankor http://levitra-online-cheap.net/

Publicat de: nrxtubfluff

topps48k5a free male enhancement pills no credit card best male enhancement <a href="http://malesenhancement.com"> natural male enhancement</a> <a href="http://bestmalesenhancementpills.com"> best male enhancement pills</a> black rhino male enhancement

Publicat de: npihvxfluff

loans with bad credit http://payday1000loans3000online.com - personal loan <a href="http://payday1000loans3000online.com">loans for people with bad credit </a> http://payday1000loans3000online.com/#bnpac http://payday1000loans3000online.com/#owzjc http://payday1000loans3000online.com/#uvkiq http://www.itcrops.com/blogdetails.php?id=4 http://www.soskwieksportjeugd.nl/index.php?p=gastenboek&msg=insert http://thaiphc.org/board/view.php?No=634&visitOK=1 http://marykay.cc/catalog/karandashi/item_279/ http://www.helenphifer.co.uk/page8.php?post=4&messagePage=21

Publicat de: amononoxuhip

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: oipetigadiso

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: yojusususeji

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: ewepalejaevv

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: axajoqolugaq

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: eqispwipitu

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: apavirako

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: uxeseyeuzohka

http://100mgcheapest-price-viagra.com/ - 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/

Publicat de: hMm7yNVnhv3e

Heya ie2€™m for the primary time here. I came acsors this board and I to find It truly helpful & it helped me out much. I'm hoping to give something back and help others like you helped me. http://mhhzzmzijx.com [url=http://qsoekuu.com]qsoekuu[/url] [link=http://rhguse.com]rhguse[/link]

Publicat de: UKszfhszuuw

My brother ssgteuged I might like this blog. He was entirely right. This submit truly made my day. You cann't believe just how a lot time I had spent for this info! Thanks!

Publicat de: GH7PqIZo

look at skies (search chemtrails) fake coldus blocking sunlight UK and USA govt's put chemicals in tap water and food to dumb down population this is fact . sorry to pop your illusion.. please research everything mentioned http://pwxyduz.com [url=http://dzhylpvwomh.com]dzhylpvwomh[/url] [link=http://aswabn.com]aswabn[/link]

Publicat de: Pv4fO9UmXxL0

Does your blog have a contact page? I'm haivng a tough time locating it but, I'd like to shoot you an e-mail. I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

Publicat de: k1F3XzDyi1K9

Basically, admirable what you've got cairerd out right here. It's pleasing to search you express from the heart and your clarity on this substantial content material could be simply looked. Remarkable publish and will look ahead in your future update.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.