Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Le Figaro: A fost localizat oare cadavrul lui Bin Laden?
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
21.05.2012

Le Figaro: A fost localizat oare cadavrul lui Bin Laden?

A doua zi după moartea lui Ossama Bin Laden, la 2 mai 2011, marina americană i-a aruncat cadavrul în mare într-un loc necunoscut, pentru a evita ca "fanii" acestuia să-i ridice un mausoleu susceptibil de a deveni un loc de pelerinaj. Un an mai târziu, un adevărat profesionist al "vânătorii de comori", un american, afirmă că a reperat locul imersiunii, în largul coastelor statului indian Gujarat, la 200 mile distanță de orașul Surat.


Cunoscut ca fiind centrul unde sunt prelucrate manual cele mai mici diamante din lume, Surat va deveni oare celebră ca fiind orașul cel mai apropiat de "sepultura maritimă" a lui Bin Laden? Intr-un interviu acordat la începutul lunii mai cotidianului spaniol El Mundo, preluat ulterior și de Le Figaro, californianul Bill Warren afirmă că a localizat resturile șefului Al Qaida în Marea Arabiei. A identificat locul grație unor imagini luate din satelit obținute de la o sursă de la Pentagon și care arată, se bănuie, cum militarii aruncă corpul în mare, la ora 11 dimineața, ora locală, în data de 2 mai 2011. Cadavrul este într-un sac al marinei Statelor Unite și, după părerea lui Warren, abia s-a mișcat. "Este pe fundul mării și armata i-a pus greutăți" asigură el. Exploratorul speră să găsească acest sac, să-l deschidă și să supună unor probe ADN resturile umane descoperite.  


"Am găsit locul unde a fost aruncat corpul în mare. Sunt singurul care deține această informație. El se află la 200 mile vest de orașul Indian Surat" se laudă Warren. El nu mai așteaptă decât echipamentul necesar pentru a merge să-l recupereze. Ii va trebui, continuă acesta, între o săptămână și o lună pentru a aduce corpul la suprafață … și 300.000 dolari pentru a finanța operațiunea. Ar dori să înceapă la 1 iunie și speră să poată închiria material rusesc de scufundare.


Potrivit calculelor sale, realizate în parte grație unor fotografii de imersiune publicate de marina americană, Bill Warren apreciază că mormântul nu s-a mișcat din loc din anul trecut. Dacă el reușește, va efectua niște teste ADN asupra cadavrului – sau a resturilor acestuia – pentru a dovedi că într-adevăr este vorba de fostul șef al Al Qaida. Întrucât aceasta este obsesia sa: el nu crede cu adevărat că americanii l-au ucis pe Ben Laden și i-au aruncat corpul în mare. El ar dori pur și simplu să fie sigur că "inamicul public numărul 1" al Statelor Unite a fost într-adevăr eliminat. "Facem aceasta deoarece suntem buni patrioți americani" se apără el. Adăugând că are "sentimentul că președintele Obama nu a furnizat probele pe care trebuia să le furnizeze" privitoare la moartea lui Ben Laden.


Warren nu este la prima sa descoperire pe fundul mărilor. De treizeci de ani Warren explorează marea în căutarea de epave. Are expediții în Florida, California, Oregon, Bahamas, Marea Britanie și Mauritania, în prezent aflându-se în Azerbaidjan în baza unui contract  cu guvernul privind explorarea Mării Caspice pentru a localiza vapoare vechi de mii de ani. El ar fi descoperit, în cursul "carierei" sale aproape 200 epave ale unor vapoare trimise la fund. Dar i s-a întâmplat la fel să dea și greș. În 1976 și apoi în 1987 el anunțase cu trâmbițe că a localizat epava unei nave spaniole încărcată cu aur aztec, care s-ar fi scufundat în 1540 în largul coastelor Californiei, dar s-a înșelat.


În vârstă de 60 ani, Warren s-a interesat tot timpul și de politică. În 1998 și în 2002 s-a prezentat drept candidat republican pentru Congresul American, însă nu a trecut de faza primarelor, iar în 2008 a candidat ca independent la Casa Albă.


În prezent se află de trei luni la Baku, unde combină cele două pasiuni ale sale, explorarea maritimă și cântecul. În ajunul festivalului Eurovision, care se va desfășura luna aceasta în capitala azeră, își va arăta fața sa de cântăreț. A înregistrat mai multe albume și a câștigat premii de muzică religioasă, înainte de a se dedica descoperirii de nave antice. Noua sa pasiune și-a descoperit-o citind o carte despre tezaurele mării găsită într-o bibliotecă din Anchorage/Alaska, atunci când făcea un turneu bisericesc.


În Azerbaidjan caută acum finanțare pentru proiectul său referitor la Bin Laden, care, potrivit calculelor sale l-ar costa în jur de 300.000 dolari (200.000 euro). "Există mulți bani din petrol aici. Lumea umblă în Mercedes și BMW. Baku este un oraș de zgârie nori foarte frumos" povestește el. Anul trecut se gândea să înceapă în luna iulie, dar nu a putut din lipsă de interes și de finanțare", Pe situl său a primit doar o singură donație în tot acest timp: 15 dolari de la o puștoaică.


A procurat deja două vapoare mari, de circa 60 metri, care l-ar putea ajuta în aventura sa, unul în Sankt Petersburg și unul de la o firmă britanică din India, însă echipajul său costă în jur de 7000 euro pe zi și încă mai caută investitori. În Pakistan, prezentatorul unui program de televiziune i-a oferit circa 20 milioane  de dolari drept recompensă dacă descoperă corpul lui Bin Laden, însă Warren nu are încredere în promisiuni. "Pe internet sunt multe jocuri" spune el. Planul său este de a începe misiunea la 1 iunie și crede că ar putea găsi cadavrul într-o săptămână dacă indicațiile sunt corecte.  Apreciază că expediția ar putea dura maximum trei luni. Pe moment, îl însoțește doar fiul său Adam, de 30 ani, expert în electronică, precum și experți în localizarea prin GPS și în ADN.


Neliniștile sale sunt de altă natură. "Unica teamă pe care o am acum este că Statele Unite au intenția de a mă ucide. Sau de a-mi scufunda vaporul…Zona aceasta este plină de sateliți spioni. Și nimeni nu se poate ascunde de America", afirmă acesta.


Traducere și adaptare: Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.