Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
23.04.2011

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România

Lumina Sfântă s-a pogorât la Ierusalim, sâmbătă, la ora 14.15, iar peste mai puţin de cinci ore a ajuns în România , fiind adusă de la Biserica Sfântului Mormânt de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Din delegaţie a făcut parte şi preacuviosul părinte Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale şi Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul a declarat, la sosirea în salonul oficial al Aeroportului "Henri Coandă" că "a mers pentru binecuvântarea credincioşilor la Ierusalim pentru a lua Sfânta Lumină".


"Lumina Sfântă s-a coborât în jurul orei 14.15 şi va fi oferită reprezentanţilor Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, reprezentanţilor Eparhiilor din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, dar şi celorlalţi reprezentanţi ai celorlalte Mitropolii din ţară", a spus PS Varsanufie Prahoveanul.


La aeroport au fost prezenţi reprezentaţi ai tuturor eparhiilor din ţară, iar trei avioane vor duce Lumina Sfântă la Suceava, Arad, Baia Mare-Satu Mare.


Delegaţia Patriarhiei Române s-a îndreptat spre Catedrala Patriarhală, unde Sfânta Lumină a fost primită de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, care o va împărţi credincioşilor prezenţi la slujba de Înviere, împreună cu bucăţele de pâine stropită cu vin "Paşte".


"Sfânta Lumină de la Ierusalim sau «Focul Sfânt", cum mai este numită, este cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă. Sfânta Lumină se pogoară numai la rugăciunile Patriarhului ortodox al Ierusalimului", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, care a oferit detalii mai puţin cunoscute de publicul larg referitoare la ceea ce se petrece în Sfântul Mormânt, în timpul rânduielii liturgice din Sâmbăta Mare.


Patriarhatul ortodox din Ierusalim nu are un typikon scris referitor la rânduiala săvârşită pentru coborârea Luminii Sfinte. Patriarhii care au săvârşit acest ritual au lăsat puţine mărturii cu privire la acest moment.


În schimb, rugăciunea specială pentru primirea Sfintei Lumini există într-o formă tipărită. Aceasta este citită de către patriarh cât timp stă în Sfântul Mormânt. Originea rugăciunii nu este cunoscută.


Mediafax

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.