Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Prejudiciu produs statului român, recuperat
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
28.12.2018

Prejudiciu produs statului român, recuperat

Ministerul Culturii și Identității Naționale a întreprins demersurile legale în vederea recuperării de pe teritoriul Elveției a prejudiciului produs statului român de către un cetățean sârb, recuperând prin decizia de restituire de valori patrimoniale în dosarul nr. PR05.028795-FDA , suma de 95.000 USD, în cadrul procedurii de cooperare judiciară internațională în materie penală.

Astfel, Ministerul Public Central – Divizia Criminalitate Economică a Cantonului Vaud din Elveţia a dispus admiterea cererii de restituire, ridicarea sechestrului asupra contului poprit şi restituirea în favoarea statului român a disponibilului contului în referinţă, în sumă de 95.000 USD, însoţită de daune-interese, din care au fost deduse comisioanele bancare.

Ministerul Culturii și Identității Naționale are calitatea de reprezentant al statului român în procesul penal privind sustragerea de artefacte din siturile arheologice din Munții Orăștiei (brățări dacice și alte artefacte) și valorificarea acestora peste hotare, fapte care au făcut obiectul dosarului penal nr. 04652/221/2008, judecat în fond de Judecătoria Deva și soluționat definitiv în apel de Curtea de Apel Alba Iulia.

Facem mențiunea că decizia Ministerului Public Central – Divizia Criminalitate Economică a Cantonului Vaud din Elveţia, este supusă recursului în termen de 30 zile de la comunicare.

„Este un semnal extrem de important pentru cei care, de-a lungul timpului, au sustras bunuri ale Patrimoniului Cultural Național pentru a le valorifica în afara granițelor. MCIN a colaborat foarte bine cu instituții importante ale statului român pentru ca astfel de prejudicii aduse țării noastre să fie stopate. Îi felicit pe colegii mei și îi încurajez să lupte în continuare cum au făcut-o în această speță, punând preț nu doar pe dimensiunea financiară a prejudiciului recuperat, ci și pe valoarea reală pe care trebuie să o reprezinte  pentru noi fiecare parte din Patrimoniul României, prin el perpetuându-se esența identității noastre naționale", a declarat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.  

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.