Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Un nou implant cohlear realizat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Sănătate
20.07.2012

Un nou implant cohlear realizat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti

Luni, 23.07.2012, începând cu ora 9.00 va fi efectuat un nou implant cohlear cu portelectrod lung, în cadrul Spitalului pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.


Pacienta este o fetiță în vârstă de 11 ani, care a fost protezată în urmă cu 7 ani, însă proteza auditivă s-a dovedit a fi ineficientă. Micuţa s-a prezentat la medic pentru diagnostic, în urmă cu 6 luni. După efectuarea testelor audiologice la Clinica Urechii, s-a constatat că aceasta suferea de o hipoacuzie neurosenzorială cu scădere pe frecvențele medii și înalte peste 85 de decibeli, se arata intr-un comunicat al Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu”.


Consultul logopedic a indicat că fetița vorbea articulat, dar nu putea înțelege și nu putea reproduce cuvintele pe care le auzea în mediul de zgomot. De aceea, s-a decis implantarea cohleară cu portelectrod lung pentru a stimula cât mai aproape filetele nervului auditiv. Intervenția va fi efectuată în cadrul Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, condus de prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.


Echipa care va efectua intervenţia este formată din dr. David Lucian, cofochirurg, dr. Tudor Adrian, audiolog pentru reglajul implantului cohlear, şeful compartimentului de audiologie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Grigore Alexandrescu", dr. Dan Masariu, medic specialist ORL la Clinica Urechii din Bucureşti, dr. Dan Corneci, anestezist, dr. Stoica Gabriela, logoped psiholog.


Resursele financiare utilizate pentru realizarea intervenției chirurgicale provin parţial din banii pacientului, urmând a fi completaţi din sponsorizările obţinute prin implicarea prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.  Costul unei astfel de operații se ridică la 25.000 de euro.


Implantul cohlear este un tip special de proteză auditivă pentru copiii şi adulţii cu hipoacuzie bilaterală severă, profundă, adică pentru acei pacienţi care nu se descurcă în conversaţii nici cu ajutorul celor mai puternice proteze auditive.


Implantul cohlear, spre deosebire de protezele auditive tradiţionale, (care utilizează structurile rămase intacte ale urechii, amplificând semnalul sonor), aduce informaţiile sonore direct la nervul auditiv prin curenţi electrici slabi, fără a străbate calea convenţională formată din urechea externă, medie şi internă.


Beneficiile aduse de implantul cohlear sunt numeroase: aduce pragul auditiv spre valori normale, îmbunătăţeşte perceperea vorbirii, favorizează dezvoltarea şi producerea vorbirii şi îmbunătăţeşte labiolectura în cazul copiilor implantaţi la vârste mai mari.


Implantul cohlear face parte din programul iniţiat de managerul Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu", Prof. Dr. Dan Mircea Enescu care s-a implicat in formarea echipei de implant cohlear din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii "Grigore Alexandrescu" şi care a contribuit efectiv la efectuarea acestei intervenţii.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.