Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - În 2015 vor exista 56 de milioane de copii care nu vor merge la școală
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Social
21.01.2010

În 2015 vor exista 56 de milioane de copii care nu vor merge la școală

In 2007, in lume se inregistrau 72 de milioane de copii nescolarizati iar daca lucrurile continua in acelasi ritm, in 2015 - anul limita pentru indeplinirea obiectivelor Educatie pentru Toti - vor mai exista inca 56 de milioane de copii care nu vor merge la scoala. Cifrele sunt furnizate de Raportul Global de Monitorizare a Obiectivelor Educatiei pentru Toti 2010, cu titlul „Reaching the marginalized”, lansat în cadrul Campaniei Globale pentru Educatie.


Raportul analizeaza motivele pentru care atat de multi copii continua sa nu aiba acces la educatie si modul in care inegalitatile sociale – precum saracia, apartenenta etnica, conflictele armate, pozitionarea geografica, limba vorbita si sexul – joaca un rol esential, deseori in dezavantajul copiilor. Raportul concluzioneaza ca prioritatea in politicile guvernamentale trebuie acordata combaterii excluziunii sociale, arată un comunicat de presă al organizației salvați Copiii.


Documentul atrage atentia ca progresele realizate la nivel global pentru indeplinirea obiectivului de a oferi acces la educatie obligatorie si gratuita pentru toti copiii sunt lente. Autorii raportului estimeaza ca pentru indeplinirea acestor obiective este nevoie de 17 miliarde dolari US, ceea ce reprezinta doar 2% din fondurile cheltuite pentru salvarea de la faliment a 4 mari banci din Marea Britanie si S.U.A.


In ceea ce priveste Romania, raportul evidentiaza problema scolarizarii copiilor cu dizabilitati, a caror rata de includere in invatamant este de doar 58%, comparativ cu cea de peste 90% inregistrata in randul copiilor cu varste intre 7 si 15 ani. Documentul mai prezinta faptul ca 30% dintre copiii romi din tara noastra urmeaza mai putin de patru clase, subliniind ca rata saraciei in randul acestei etnii este de aproape trei ori mai mare decat media nationala.


Initiata in 1999, Campania Globala pentru Educatie a reunit organizatii din peste 100 de tari, care militeaza pentru ca autoritatile sa-si respecte promisiunile de a asigura tuturor persoanelor accesul la educatie publica gratuita si de calitate.


Alaturi de Campania Globala pentru Educatie, la nivel global Salvati Copiii International deruleaza si campania „Rescrie Viitorul”, al carei obiectiv este de a oferi acces la educatie copiilor din zonele afectate de conflict armat. Prin aceasta campanie, in decurs de trei ani organizatia internationala a ajutat 10 milioane de copii sa primeasca o educatie mai buna, iar alti un milion de copii au fost inscrisi la scoala, ceea ce echivaleaza cu deschiderea a doua noi scoli in fiecare zi.


 


In Romania, atat Campania Globala pentru Educatie, cat si „Rescrie Viitorul” sunt coordonate de Salvati Copiii Romania, fiind axate, in fiecare an, pe aspectele prioritare ale educatiei, cum ar fi: programele „A doua sansa”, reducerea abandonului scolar, reducerea analfabetismului functional, promovarea accesului la educatie al persoanelor cu dizabilitati si al copiilor refugiati din Romania. De asemenea, prin activitatile sale de advocacy, Salvati Copiii Romania atrage constant atentia autoritatilor asupra necesitatii de a acorda sprijin pentru accesul la educatie al copiilor din zonele afectate de conflict armat.


In acest an, Campania Globala pentru Educatie va debuta in Romania in luna martie, prin actiuni care se vor derula in scoli si care vor fi axate pe evaluarea costurilor suportate anual de parinti in vederea scolarizarii copiilor.


Raportul a fost intocmit de UNESCO si a fost lansat pe data de 19 ianuarie 2010, la New York, in prezenta Secretarului General al ONU, Ban Ki-Moon si a Directorului General al UNESCO, Irina Bokova si este disponibil in versiune integrala si scurta la adresa http://www.unesco.org/en/efareport/reports/2010-marginalization/.


Pentru mai multe informatii despre programele Salvati Copiii Romania poate fi vizitat site-ul www.salvaticopiii.ro


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.