Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - CNN/ Protestatarii din Bucuresti au scandat pentru demisia presedintelui Traian Basescu si alegerile anticipate
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Stiri interne
15.01.2012

CNN/ Protestatarii din Bucuresti au scandat pentru demisia presedintelui Traian Basescu si alegerile anticipate

Evenimentele de la Bucuresti de la sfarsitul acestei saptamani au atras atentia si CNN-ului care dedica un articol protestelor din capitala Romaniei. Iata ce scriu reporterii de la CNN.


Fortele de ordine din Bucureşti au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de protestatari care s-au adunat sâmbătă pentru a demonstra împotriva măsurilor de austeritate guvernamentale şi a conditiilor de trai precare.


Protestatarii au scandat pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu şi alegerile anticipate, blocand traficul din capitala Piaţa Universităţii. Au fost fluturat steaguri cu mijlocul decupat, pentru a simboliza revoluţia din 1989. Manifestantii au purtat pancarte pe care se putea citi „Libertate” şi "Jos cu preşedintele Băsescu."


Fortele de ordine au utilizat gaze lacrimogene in incercarea de a calma mulţimea. Mai multe persoane au fost rănite şi duse la spital, inclusiv un ofiţer care a suferit un traumatism cranian după ce manifestanţii l-au lovit cu pietre.


Protestele au izbucnit joi, după ce adjunctul ministrului Sănătăţii, Raed Arafat, un oponent al reformelor din sanatate propuse de guvern, a demisionat.


Confruntat cu o presiune publică, Traian Băsescu a decis să retraga legea Sanatatii vineri, declarând că a luat decizia dupa ce a realizat că o majoritate a celor din sistemul medical s-au opus schimbării, mai precizeaza CNN.


"Spitalele nu vor schimbarea, medicii nu doresc schimbarea şi nici a sistemului de  urgenţă din sănătate", a spus Traian Băsescu.


Criticii proiectului au susţinut că propunerea favoriza sistemul privat din sănătate, permiţând acestora accesul la fonduri guvernamentale, în timp ce sistemul finanţat de stat acuza lipsuri financiare..


Pe parcursul ultimelor trei zile, au avut loc demonstraţii în mari oraşe precum Cluj, Timisoara, Iasi si Targu Mures.


Protestele urmează dupa mai multe măsuri nepopulare luate de guvern în ultimii doi ani. După ce a primit un împrumut de 20 miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană în 2009, guvernul a redus salariile din sectorul public cu 25% un an mai târziu, în scopul de a pune în aplicare măsurile de austeritate recomandate de FMI.


Petre Craciun


 


 


 


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.