Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Parada gândurilor (Student Press)
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Student Press
08.02.2010

Parada gândurilor (Student Press)

 „Gândesc , deci exist”, spunea Rene Descartes. Oare să fie de-ajuns doar să gândeşti pentru a trage concluzia că exişti? Cum, în ce fel,  despre ce, cine nu este important atunci când gândim? Cred că am putea adăuga acestei propoziţii simple, aplicată vieţii, „Gândesc frumos, deci exist frumos.” Gândurile noastre se reflectă în mod vădit în faptele noastre de cele mai multe ori.


Unul din pesonajele lui Guy de Maupassant a avut la un moment dat o replică destul de interesantă, spunea că ar fi vrut, dacă s-ar fi putut, să cumpere un bilet pentru un balcon de unde să vedă defilarea gândurilor celuilalt.


Având în vedere situaţia în care a fost pusă România datorită „flăcării violet”, am auzit persoane care spuneau că ar vrea să ştie ce este în mintea politicienilor. Oare să fie atât de bine să poţi fi în mintea cuiva, mai ales a unui politician pasionat de lucruri ezoterice?


Lăsând gluma la o parte, a participa la defilarea gândurilor cuiva are două laturi.


Una din laturi este pozitivă. Poate chiar ar fi bine să ştim ce gândesc nişte copii înfometaţi atunci când privesc prin geamul unui restaurant sau al unui fast-food unde copii răsfăţaţi, tineri fiţoşi, oameni ce li s-a urât cu binele(vorba românului) risipesc mâncarea. Nu cred că ar fi o imagine tare grozvă, dar măcar poate ne face să ne mai gândim şi la cealaltă faţă a societăţii.


Dar dacă am avea ocazia să vedem gândurile unei persoane aparent simple, care poate nu inspiră nici un fel de sentiment sau poate doar unul de repulsie pentru că este ALTFEL?  Se prea poate să descoperim o minte nu neapărat de geniu, dar una cel puţin de două ori mai inteligentă decât ne-am aştepta.


Cealaltă latură evident este una negativă pentru că cele mai multe gânduri ale noastre ca şi oameni, nu sunt şi cele mai respectabile.


Poate dacă am asista la astfel de parade nu am fi văzut decât gânduri îmbrăcate în egoism, invidie, ruşine, răzbunare şi lista poate continua.


Ce am spus până acum sunt lucruri pe care toţi le ştim, dar puţini luăm seama la ele.


Cu siguranţă nu vom reuşi niciodată să asistăm cu adevărat la valul de gânduri ce inundă mintea oricui, poate că nici nu trebuie. Dar putem, înainte de a lua anumite decizii, înainte de a spune ceva sau a acţiona cumva, putem să ne punem măcar în pielea celuilalt.


Dacă am încerca aceste mici exerciţii cu siguranţă universul din jurul fiecăruia dintre noi ar căpăta alte culori, culori mai calde, culori de bunătate, altruism, bucurie şi de ce nu dragoste.


Loredana Popa

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: UhlKG

Drug prescribing information. Generic Name. order generic lyrica for sale in US All about pills. Get now.

Publicat de: RIo8eUtgP

I admire the bnfieiceal information you offer within your articles. I will bookmark your blog and have my young children test up right here frequently. I am quite sure they are going to understand tons of new stuff right here than anybody else! http://exifnjlr.com [url=http://rvtkekqqdm.com]rvtkekqqdm[/url] [link=http://ndyncamkbms.com]ndyncamkbms[/link]

Publicat de: fUqKyhAeYUA9

TNH 25 februarie 2009 la 08:16 - Ai deratpte, pe2nă een 1914 n-au fost războaie mondiale, au fost doar războaie zise de 100 de ani sau de 30 de ani (deşi n-au durat chiar ate2t). Nici ciuma şi holera nu au apărut een epoca de piatră ce2nd oamenii erau nişte indivizi nespălaţi, ci mai incoace, ce2nd oamenii s-au organizat een comunităţi de indivizi nespălaţi. Oricum, mi se pare că la o populaţie de 6 miliarde e normal să fie foamete.Problema e că eenainte ca femeile să primească drept de vot, biserica (nu, nu vreau să scriu cu B) a ars o grămadă de oameni inteligenţi, orice nouă invenţie era de asemenea folosită een război, doar cei de viţă nobilă aveau drepturi, etc. Amăre2ţii nici măcar nu ştiau să citescă. De fapt, nici măcar nu se punea problema drepturilor omului. Destul de nasoale vremurile alea, dar nu cred că bărbaţii erau de vină, pentru că nici măcar ei nu aveau drept de vot, ci l-au dobe2ndit cu puţin timp eenaintea femeilor.Cred că intervalul mic de timp dintre acordarea dreptului de vot femeilor şi bărbaţilor demonstrează că buba e een altă parte, posibil tot datorită femeilor, dar din alte cauze.

Publicat de: ljHJnZkZc

After I initially cotnemmed I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive four emails with the same comment. Perhaps there is a way you can remove me from that service? Thanks! http://ryiwusqtohm.com [url=http://qleoijmtm.com]qleoijmtm[/url] [link=http://wnhdqxzb.com]wnhdqxzb[/link]

Publicat de: lg4mdhPKd3

After examine jotlrk a number of of the weblog posts on your website now, and I truly like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and might be checking again soon. Pls take a look at my website as well and let me know what you think.

Publicat de: avFDkQuRA

28 decembrie 2009 la 09:12 - Vitejii de genul asta ajung sa oaomre pe cineva Era suficient de rau daca facea asta fara sa mai fie cineva in masina. Cu pasageri e chiar mult mai grav.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.